Jaoo

Jag och Olivia sovde i tält i natt igen. Vi fortsatte med vårat ständiga evighetsprojekt att dubba Anastasia. Hehe ... Säj inget. Sen har jag fotat ihjäl alla blommor :) Olivia fiskade med mask igår :@ Jag lyckades inte stoppa henne :( FÖRLÅT MIG!! Sen såg jag och Olivia något jättesött kring 1 på natten. En svanfamilj ute på vattnet. Också var det alldeles rooosa ... :Detta åt vi (om ni undrar)


Läskande? (Not)

Ha det bra, långkalsong! (Fyndigt, va?)

Grattis

Grattis Selma på namnsdagen i efterskott!! Hipp, hipp hurra på din naaamnsdaag...!

:)

Jag var bara tvungen.


Hello everyone!!

Hello my summerlovers friends!! Have I tell you that I wont´s to learn my perfect english? Som ni märker är det ett tag kvar dit. Jag vill så gärna lära mig engelska bra, men då det är ett av hatämnerna i skolan och man verkligen suuger på det - är det inte det lättaste. Suuck. För att träna min engelska under sommaren tänkte jag låna en bok på engelska och läsa. Min kompis läste "Emma" av Jane Austen. Den var tunn och så, så jag tänkte: Då lånar jag den då! Men ... Den hon läste måste ha varit en förkortad version för den som pappa lånade åt mig var 500 sidor! (Nästan i alla fall) Och eftersom att den är skriven på 1800 talet så var det väldigt många gammaldagsta ord där. På flera sidor förstod jag bara några meningar. Så jag gav upp den boken. Jag ska låna en ny engelsk bok sen tror jag. På tal om att låna böcker - Pappa har lånat mig nästan hela Spiderwick serien!! JIPPIE!!!! Men inte trean. Det var synd för nu har jag bara kunnat läsa ettan och tvåan. I början av boken står det att allt är sant och att karaktärerna finns på riktigt. Hmm ... Alltså: Runt omkring oss finns det troll, vättar, paddtroll, pipgrisar älvor och så vidare. Fast vi kan inte se dem. Ska jag tro på det? Jag vill ju mer än gärna, men hjärnan säger ifrån. Men vem säger något om hjärnor här - många filmer och böcker handlar om att man ska följa sitt hjärta! Och vad säger då mitt hjärta om allt det där? Ingen aning. Jaja, vi lämnar det ämnet, det gör mig bara förvirrad.

Har någon tänkt på alla små kryp och maskar där ute i världen? Jag har! Jag har gjort ett naturrestervat för maskarna som mina syskon brukar fiska med, så att de ska få leva. (Jag vet att jag låter psyksjuk)
Naturreservatet:
Naturr

Natuur

Jag vet inte hur det kommer att gå med det. Jag tycker bara så synd om alla Lumbrícus Terretrís som får sätta livet till, när man kan fiska med annat. Bröd tillexempel eller mackaroner. Funkar utmärkt tycker jag.
Det är också synd om alla småkryp. På sommaren flyger jättemånga in i huset, sedan fastnar de vid fönstren och kan inte komma ut. Jag har hållt på och släppa ut dem med mugg och papper. (Jag vet att det också låter psyksjukt) Ett evighetsgöra med andra ord. Sen råkade jag mörda en!! Eller "dråpmörda." NÄÄ NU GRÄVER SYRRAN MASK MÅSTE UT OCH DÖDA HENNE!!! Snart tillbaka. Tillbaka nu. Jag vann striden. Mohohahaha ... Ännu några oskyldigas liv räddat. Var var jag nu då? Just det - dråpet. Jag skulle bara släppa ut den men då råkade han (eller hon) komma under muggen och ... jag ska inte gå in på äckliga detaljer men för att göra en lång historia kort, så skadades den. Ganska mycket. Fick panik och försökte rädda dess liv. Jag gav den socker och ett litet bo och så vidare men ... snyft jag hann inte. Hubbe dog!! Och det är mitt fel.
Här dog han:

Hubbe
R.I.P Hubbe.

Hubbe (troligen) 2009 - + 2009 Förlåt mig.

Nog sörg. Jag och syrran sov som sagt var i tältet i natt. Vi tränade på vår Anastasia dubbning. Ett evighetsprojekt. Sen åt vi godis och risifrutti ;) Och så kom vi på att vi skulle skriva en novell var till varandra. Typ ett kapitel i veckan. Vi skulle båda skriva realetyfantasy. Jag har två på lager men jag vet inte vilken jag ska ta ...

Sen finns det goda nyheter också. Vi ska köpa en kattunge!! Vi får hämta han om två veckor eller något sånt. Den grå/svarta:


Katt

Syrran vill att han ska heta Fabian (över min döda kropp) och brorsan Kola. Själv vet jag inte riktigt ...

Vi syns snart my friends! Jag säger som min slöjdlärare, ha ett bra liv så länge :)

/Linnéa

Det är ...

... så fruktansvärt VARMT!! Jag håller på att svettas ihjäl.Vi är i stugan och eftersom att jag brutit nyckelbenet får jag inte bada =( Fast en sak som är bra med det är att alla blir som betjänter och tycker synd om en. Mohohahaha ... I min brist på att ha något att göra har jag funderat ut några nya berättelser. 2 och en halv som jag har storyn framför mig. Fast jag vill fortsätta på min fantasy så de blir nog några senare projekt. Det är det som är problemet. Man vill alltid börja på någon ny berättelse även om man redan håller på med en. Ibland vill jag skriva high fantasy, ibland realety fantasy ibland något helt annat. Suck, det kan vara lite irriterande. Jag och Olivia ska sova i tält i morgon eller i övermorgon. ;) hon och jag har påbörjat världshistoriens konstigaste och knäppaste (men roligaste...!) projekt. Vi ska dubba en film. Anastasia, om någon sett den. Den är tecknad men äger ändå sönder. Bland de bästa filmer jag sett faktiskt. Det finns många som tycker att det är barnsligt att se tecknade filmer, att handlingen måste vara barnslig bara för det. Men så är det ju inte alls! Det är väl handlingen, själva historien som är viktig, inte om figurerna är ritade eller om det är en riktig människa som sagt sina repliker inför en kamera? Tycker jag i alla fall. Var var jag? Just det, dubba filmen! Vi lägger kameran framför datorn, skruvar ner ljudet och säger replikerna och gör vissa ljudeffekter själva. Det funkar riktigt bra faktiskt. Och kul är det. Vi skrattar väldigt mycket om man så säger. Vi har inte börjat filma på riktigt (eller vi filmar ju och se hur det är) men vi har gjort trailern! Vi hade värsta coola manuset och så skulle det stå häftiga saker mellanåt; Tio år senare försöker hon hitta vem hon är, följ med på ett resa full av faror o.s.v. Vi har 38 olika shuts och vissa fick vi ta om tio gånger. Då förstår man att det blev ganska mycket jobb även om det bara är trailen. Mamma, pappa och Petter fick se den, de tyckte att den var ganska bra (*stolt*) Det ska bli kul och se det färdiga resultatet, efter blod, svett och tårar når vi dit! Det har vi tummat på. Jag spelar Anya (Anastasia), Vlad, Bartok och några stuntroller. Olivia är Dimirti, Farmor Marie, Sofie, Rasputin och några stuntroller. Olivia ska ställa om sin röst på alla, jag behöver bara göra det på två. Vlad värsta mörka och Bartok värsta ljusa, han är så söt! Även om han är ganska ond. Det är kul då Olivia ska göra Farmorn och Dimitris röst, en gång lät de typ likadana, haha ;) Men om ni inte sett Anastasia, se den nu! Ni kommer inte att ångra er. Det blev ett ganska långt inlägg eftersom att jag har tråååkigt men see yaa!! =)

Brutet Nyckelben
Mitt brutna nyckelben :(

Innan jag avslutar inlägget vill jag bara länka till några av världens bästa människor och bloggar: Josefin, Amalia, Johanna och Frida. <33

Harry Potter - J.K Rowling

I dagens samhälle räknas man nästan till utomjording om man inte hört talas om Harry Potter. Jag kan nästan bara hålla med. För vem kan ha undgått hur världen formligen cirkulerar kring han och J.K Rowling. Jag måste erkänna att jag är så grymt imponerat av henne! En arbetslös kvinna på 35 år som kom ny till en stad med en tre månader gammal dotter. Då hon satt på ett tåg för att resa i fyra timmar satt hon och funderade ihop handlingen och karaktärerna för att ha något att göra. Hon hade inget block med sig och kunde inte skriva ned det först efteråt. Sedan satt hon och skrev på ett café med sin dotter sovandes i barnvagnen i bredvid. Hon hade inte råd med ett skrivbord. Nu har hon 320 miljoner. Wow, är det ända man kan säga om henne. När hon var klar med manuset tog hon mod till sig och visade det för en vän som tyckte att det var jättebra. Eftersom att Joanne inte hade råd att kopiera så skrev hon av manuset för hand. (Det var många sidor!!) Då hon skickade in det sade flera bokförlag nej (OJ vad de måste ha ångrat sig) men hon fick tillslut ett ja och förlaget trodde starkt på boken. Harry Potter och de vises sten blev snabbt en succé. Den översattes till massa språk och blev mycket populär. Nu har sex till böcker kommit ut och serien är avslutad. Fem filmer har kommit ut och Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) och Emma Watson (Hermione Granger) är i huvudrollerna. Film nummer 6 Harry Potter och Halvblodsprinsen kommer ut på bio i sommar.

Harry Potter handlar om den föräldralösa pojken som bor hos sina elaka släktningar morbrorn Vernon, moster Petunia och kusin Dudley. En dag får han ett brev, men han får inte läsa det för släktingarna. Då hela huset då bombarderas av brev åker de i väg till en stuga långt borta för att slippa dem, fastän Harry vill veta vad breven innehåller. Då en stor man kommer och hämtar Harry för att föra honom till Hogwarts skola för magi och trolldom förändras hela hans liv ...

Harry Potter lär känna Hermione Granger och Ron Weasley och deras äventyr på Hogwarts och kamp mot den onde trollkarlen Lord Voldemort, blir livsfarliga ...

Jag har ...

... kommit fram till en sak. Att jag inte orkar ha en endast fantasyblogg. Varje inlägg är ganska långt angående tipsen och jag orkar aldrig skriva dem. Därför har jag bestämt att detta ska bli både en vanlig blogg och en fantasyblogg! Så ibland, vet inte hur ofta, kommer det fantasytips, annars är det som en vanlig blogg. TADA!!!

/Den nyckelbensbrutna tjejen.

OMG!!

OMG!! JAG HAR GLÖMT BLÄCKHJÄRTA!!!!!!!!! DÖD ÅT MIG!!!! Den skulle vara i mitten av listan, kanske lite högre upp :) Jag vet att jag inte har tipsat om något på ett tag nu, men jag har aldrig orkat! Nu ska jag i alla fall börja på harry potter i alla fall ;)


Harry Potter roliga videos

Här kommer några roliga videor med Harry Potter :)

Klippet kommer härifrån


Klippet kommer härifrån


Klippet kommer härifrån

Klippet kommer härifrån

Bibliotek

Älskade och hotade

91 % av svenskarna
anser att bibliotek är viktiga för att samhället ska fungera.

68 % av svenskrna är beredda att betala högre kommunalskatt om pengarna går till bibliotek

Över 80 % av svenskarna har stort eller mycket stort förtroende för bibioteken

Biblioteken är älskade - och hotade 400 folkbibliotek har lagts ned, skolbibliotek saknas skolbussarna blir färre. Antalet böcker krymper, boklånen minskar och läsförståelsen sjunker.

Sverige behöver en nationell bibliotekspolitik!

Där bibliotek finns - finns fantasyböcker - där fantasyböcker finns - där finns liv!

Suck ...

Några av mina små älsklingar:


<33 Tack alla författare för upplevelserna, vart skulle världen ta vägen utan er?

Nyckelväktarna - Julia Sandström

Många av er har säkert hört talas om Christopher Paolini? Den oändliga talangen som skrev den populära boken Eragon som 15 åring? Bonnier Carlsen (tack för att de finns) slogs av tanken att: "Tänk om det skulle finnas någon ungdom här i Sverige som har talang att skriva fantasy?" De anordnade en tävling fann Julia Sandström, 15 år.

Tävlingen gick ut på att skicka in en liten mininovell som handlade om fantasy. Julia visste att hon inte skulle kunna skriva en kort novell eftersom att hon gillade att skriva mycket och skickade därför in första kapitlet på en historia. Av de 500 bidrag som blev inskickade tyckte juryn att Julias var bäst och de kontaktade henne och bad om en fortsättning. Då Julia fick veta att de var intresserade skrev hon nästan hela tiden, eftersom att hennes dröm var att bli utgiven. Det tog henne ca 3 - 4 månader att skriva boken, vilket är väldigt snabbt. Förlaget tyckte att hennes bok var tillräckligt bra för att ges ut och reslultatet blev "På ödets vingar" i serien "Nyckelväktarna." Boken är tillägnad hennes bortgågna pappa, som brukade läsa "Sagan om Ringen" högt för henne när hon var liten.
Hon hyllades av den svenska kritikkåren: "En flygande debut", "Man får en lätt ton av avundsgrön, vilken talang!", "Hon går in i en tradition och hon gör det bra. En ny författare är född." Hennes andra del i serien heter: "Så långt vingarna bär."

Julia bor i Sävar en bit utanför Umeå. Hon har alltid älskar fantasy och att skriva. Jag har träffat henne på Stadsbiblioteket då hon kom på författarbesök när hon var 18 år, förra året. Hon var jättetrevlig och jag fick hennes autograf och fick ta kort :) som ni ser lite längre ner. 
Om "På ödets vingar":

Julia

Julias autograf

På ödets vingar

Shanzoc är en karit. En karit är en människolinkande varelse med vingar och som har en förmågan att förvandla sig till en människa eller ett djur. Han och hans vänner har fått ett uppdrag. En sammansvärjning, kallad De avskydda hotar att släppa lös "ondskan" bakom en låst port. Portens nycklar vaktas av nyckelväktare och uppdraget är att varna nyckelväktarna om den hotande faran. Men då Shanzoc och hans vänner Yukar och Olie flyger genom luften, på väg att varna nyckelväktare anfalls de och Shanzoc störtar skadat ner mot vattnet under honom, fast innan han landar lyckas han förvandla sig till en människa.

Comíl är en pojke på 14 år som bor innanför muren med sin fostersyster Liva och fostermorfar Pah. Han adoterades av dem som liten och vet inte vilka hans riktiga föräldrar är. För många år sedan utkämpades ett krig mellan kariter och människor. Några människor stred på kariternas sida, bland annat Pah. Då människorna vann drevs de människor som stridigt på kariternas sida innanför muren och det är därför Comíl tvingas på där.

En dag när de är ute och fiskar ser de något flyta på vattnet. En människa.
Efter att deras vägar möts inträffar mycket som ingen kunnat ana.

Väldigt imponerande och välskriven, absolut. Fast, tja, jag måste medge att hon kan tappa lite på vissa ställen fast hon har ju lång tid på sig att bli bättre. 3.7 av 5 möjliga.

På ödets vingar:


Så långt vingarna bär:Jag håller på att läsa bok två nu och har inte kommit så långt så jag kan inte berätta om den just nu. Här kommer ett klipp där några intervjuar Julia Sandström:


Kilppet kommer härifrånLadda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!