Spiderwick trailer

Att man inte kan låta bli att börja drägla eller svimma? :O
Trailen kommer härifrån

Spiderwick

Jared Grace (Freddie Highmore), hans tvillingbror Simon (Också Freddie Highmore), hans storasyster Mallory (Sarah Bolger) och hans nyskilda mamma Helen (Mary Louise Parker) flyttar in i ett kråkslott som deras släktning Arthur Spiderwick bott i för 80 år sedan. Tidigare bodde hans dotter Lucinda Spiderwick där, men de fick huset då hon flyttades till ett dårhus för att hon sagt att hennes far hade bortförts av älvor. Hon har lagt salt i fönstren och har ett helt lager av honung och tomatsås.
Jared är arg över flytten och att föräldrarna skilt sig. Han bråkar en del med Mallory men är rätt bra vän med Simon, och han planerar att de ska flytta till deras pappa så fort de får chansen. Men mystiska saker börjar hända i det gamla huset. Jared hör tydligt hur det är något som svarar med knackningar i väggen då han knackar på den. Han hittar en gammal hiss och hissar sig upp i den. Där uppe finner han ett dolt gammalt rum och i en kista finner han en bok. Då hörs plötsligt en duns och han vänder sig snabbt om. Han går mot den plats där dunsen hörde. I dammet har någon skrivit: Jared Grace, leave this place (Jared Grace, lämna denna plats). Det är tomt i rummet.

Ingen tror honom när han berättar om vad som händer och när han sätter sig för att läsa boken, upptäcker han en varnig på den: Warning! Do not dear to derect this book, couse it could meen deadely consectvents, and then you will feld. (Varning! Våga inte läsa denna bok, för det kan medfölja dödliga koncenkvenser, och då får du stå ditt fast.)
Beslutsamt drar han lås snöret runt boken och öppnar dess pärmar.

Han viskar den första meningen innan boken börjar: Arthur Spiderwicks feeldguide. (Arthur Spiderwicks fälthandbok)
Han bläddrar vidare.

Boken visar sig innehålla information om en dold värld, med magiska varelser som lever mitt ibland människorna, fast dem går inte att se om inte varelserna själv vill det. Enda sättet att se dem, utan att en Piggris spottar en i ansiktet, är att titta genom en sten med ett runt hål i, naturligt gjort av naturen själv.

Han kommer på att det är en vätte som bor i huset och eftersom att Mallory förstört hans bo, tänker Jared blidka honom med ett nytt. Han träffar vätten och samtalar med honom, då han plötsligt ser genom ett fönster hur Simon förs bort av Paddtroll! Han rusar genast ut för att rädda sin bror.
Jared lyckas föra Simon i säkerhet, men på köpet ser han trollet Morguragh - och han vill till varje pris få tag i boken!

Jared och hans familj dras in i en värld av äventyr och faror då de försöker skydda boken och alla magiska varelser.
 
*******************************************************************************************************************************
Underbar film! (Det var filmen jag tipsade om eftersom att jag, än så länge, bara läst en av de fem böckerna). Fem av fem möjliga! Det är duktiga skådespelare och fantastiska animationer. Jag älskar överraskningsmomentet i slutet. Holly Black, som är en av författarna till böckerna, säger att han fått ett brev från en familj som sett Paddtroll och sådana saker och det nämns även i extramatrialet. Att det skulle vara sant verkar dock ganska otroligt, men man önskar ju. Tänkte dra lite snabb fakta om Freddie och Sarah som spelar huvudrollerna i filmen:

Freddie Highmore
Freddies riktiga namn är Alfred Tomas Highmore men blir kallad Freddie. Han är född den 14 february 1992 och både hans mamma och pappa är skådespelare. Han spelar bland annat med i Findnig Neverland (Hitta Aldriglandet) och Charlie and the chocklate factory (Kalle och chocklad fabriken). Han spelar Kalle i Kalle och chocklad fabriken fast jag vet inte vilken roll han spelar i Finding Neverland. Han har dessutom gjort röster till Lyras daimon Pantalaimon i Guldkompassen och Arthur i Arthur och minnemojerna. Han har gjort mer också. 

Sarah Bolger
Sarahs fullständliga namn är Sarah Lee Bolger. Hon har en syster som heter Emma Bolger som också är en skådespelare. Sarah blev känd år 2002 då hon och Emma spelade varsin roll i filmen America. Hon har även medverkat i filmen Stormbreaker. Sarah föddes den 28 februari 1991 i Irlands huvudstad Dublin. Hennes föräldrar heter Monica och Derek Bolger, som jobbar som slaktare.

Jag slänger in trailen lite senare, kommentera gänra!!

Jared:
Spiderwick

Simon:


Mallory:


Alla syskonen Grace:



Filmens citat: "Look me in my eys and tell me. I just wonna here you said it.", ("Se mig i ögonen och berätta det för mig. Jag vill bara höra dig säga det.") - Jared. Och: "Who´s side your on?", "Your side." ("Vems sida står du på?", "Din sida.") - Piggrisen och Jared.

Länkar till sidor angånende Spiderwick: Spiderwick - Om filmen och bilder, Spiderwick - Också om filmen (Sorry, hittade inget bättre)


PS. Angående vad de sade är jag inte 100 % på att jag skrev helt rätt men det är i alla fall något liknande.

ÄNTLIGEN!

Äntligen är bilderna inne på datorn och nu börjar det riktiga bloggandet! Först ut: Spiderwick!

Ooopsss igen!!

Jag har glömt ännu en film som har en plats på listan! Ella den förtrollade. Någon som sett den? Jag tycker den är jättebra :) Den förtjänar någon plats i mitten av listan. I alla fall så har syrran (ÄNTLIGEN) köpt boken så förhoppningsvis kommer bilderna snart, och tipsen =) I helgen har jag det ganska proppfullt med aktiviteter med Emma men det kommer tillslut. Det är väl egentligen bara jag som vill få in dem men ... Jaja, vi syns väl tillslut, då bloggen fått lite rutin, mina kära drakar!

Ooopsss!!!

Ooopsss!!!! Jag har glömt en sak!! Pirates of the Carebian måste ju vara fantasy så att det bara stänker om det! Den hamnar någonstans i mitten av listan. Den äger ju!! TIHI!!! Min kompis Emma kommer och sover över i helgen och vi har invigt en enastående tradion att alltid se Pirates of the Carebian när hon kommer. (Tja ... vi kommer att se de tre i ordning sen får vi se på vad vi kör på senare.) Vi ska se tvåan på fredag eller lördag tror jag och då ska jag fota. Okej okej jag vet att jag aldrig lägger in bilderna på datorn men de kommer tillslut! Så fort syrran har köpt den där boken och jag fotat Sagan om Ringen och Harry Potter så!! Håll ut och kom ihåg: Den som väntar på något gott (om ni nu tycker det är "gott") väntar aldrig (hrm alltid) för länge!

Fantasya på tills vi ses nästa gång mina förhoppningsvis också fantasy beroende vänner!

Joo ...

Jo, nu är det så här att min syrra ska köpa en bok som jag ska ta kort på och jag vill inte ladda in bilderna innan jag har fotot så det är därför jag dröjer så mycket med att skriva tips och fixa till bloggen. Jag hade tänkt att det skulle vara en Spiderwickspecial, en Nyckelväktarna special (+ författaren Julia Sandström) och en Narnia och Sagan om Ringen special. Sen kommer det ju fler. Men om det är någon särskilt du vill att jag ska skriva om, lämna bara en kommentar så ska jag se om jag kan ordna det. Jag blir jätteglad över seriösa tips! :) Som sagt var, häng på, för tillslut kommer bilderna!
Ha det bra och Fantasya på!!! =) =)


Fantasylista

Här kommer 10 i topp listan över vilka fantasygrejor som är bäst och i vilken ordning =) :

1. Vargbröder (böcker)
2. Narnia (böcker + filmer)
3. Sagan om Ringen (böcker + filmer)
4. Harry Potter (böcker + filmer)
5. Spiderwick (böcker + film)
6. Eragon (böcker + film)
7. Den oändliga historien (bok + filmer)
8. Willow (film)
9. Nyckelväktarna (böcker)
10. Twilight (böcker + filmer)

Jag har skrivit det där om böcker och filmer så vitt jag vet, det kan hända att jag har fel. Jag ska sedan skriva om vissa av dem här och lägga ut bilder och så men det är när jag fått in bilderna på datorn så ni får vänta lite grann. Nästa som kommer, kommer att vara Spiderwick, men jag vet inte när. (Den var hur bra som helst!!)

Spiderwick

Hej, är det någon som sett eller läst Spiderwick? Jag har läst första boken och älskar den! Jag har fått första filmen, jag blev så glad att jag sov med den under kudden. Jag har sett trailen  tusen gånger och den verkar SÅ bra! Nästa gång ska jag skriva mer om handlingen och så för än så länge vet jag inte så mycket. Det blev ett kort inlägg idag eftersom att jag har lite bråttom (ska hålla i trådarna på min lillebrors kalas, gästerna kommer snart). Fantasya på tills vi ses nästa gång!

I change my minds!

I change my minds! Jag ska försöka hålla på med bloggen. Som sagt var skall jag inte blogga om mitt liv, utom om Fantasy! Ni får nöja er med den informationen om att jag är en tjej i "tidigare tonåren" som är beroende av Fantasy. Dock ska jag till min stuga i en vecka snart och därför kommer jag inte att kunna blogga då, bara så att ni vet. Jag kommer tipsa om Fantasy filmer och böcker och då och då lägga ut en egenfotat bild. Jag är en liten fegis som skippar böter och använder mig bara av bilder jag själv tagit, alltså framsidor på böcker och filmer och självklart massa foton tagna från Fantasyfilmer. Några av av mina vänner vill att jag lägger ut Fantasyberättelser som jag själv skrivit, något jag gärna kan tänka mig göra, men av säkerhetsåtgärder så har jag bestämt mig att låta bli, om ni förstår varför. (Nu kanske jag låter som att jag tycker att jag skriver jättebra, det är inte så jag menar, men i sådana fall står jag för det.) I alla fall, finns det någon oändligt bra Fantasy film/bok som du tycker jag ska blogga lite mer om? I sånna fall skriv gärna en kommentar och berätta, bara glad för tips :) Jag ska lägga ut bilder lite senare, eftersom att jag har alla på mobilen och aldrig orkat ladda ner dem på datorn men jag ska försöka göra det snart. Nästa gång ska jag göra en lista med mina favoriter men som sagt vara kan det dröja ett tag tills den listan kommer, eftersom att jag ska bort. Ha det bra medan och Fantasya på! =)

/Den Fantasyberoende tjejen =)

Hej, antar jag

Hej alla! Jag ska inte ha en vanlig blogg hade jag tänkt, utan jag ska bara blogga det jag är beroende av. FANTASY!!! Jag älskar att skriva, läsa, se ja göra allt vad Fantasy heter! Min kompis fick mig att skapa bloggen, vet inte hur mycket jag kommer orka hålla på med den men ... I alla fall orkar jag inget mer idag så vi ses! Kanske.

Välkommen till min nya blogg!








Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!