Disneys Tangled

Jag har hittat en film som jag tycker verkar jättebra! Dock är jag lite deprimerad över att den är animerad (som Hitta Nemo) och inte handtecknad (som Skönheten och Odjuret) för jag föredrar handtecknat 1000000 gånger mer än animerad. Men filmen verkar ändå vara väldigt bra!

Jag höll på att skratta ihjäl mig under denna trailer! Jag kommer definitivt att se filmen.

Ny design!

Nu har jag fixat en ny design! Vad tycker ni? :) Jag håller fortfarande på att ändra lite grejer, lite färger plus att jag försöker lägga in en text i menyn. Det går inte så bra. Jag måste klura lite mer.
Som ni kan se så är bilden i min header och min profilbild i en gammaldags stil. Det kan man göra på denna sajt, som Erika tipsade om på sin blogg. Jag tycker om det hur mycket som helst!

Take care!

Ny buktalarvideo på bloggen. Klicka här.

Buktalarvideo

Japp, här kommer det äntligen en! Buktalarvideo! :D
Jag har fått flera önskemål att lägga upp fler buktalarvideor och här kommer det en!
I denna video håller jag en "show" för familjen. Vi hade ganska bråttom, manuset skrev jag på några minuter och jag hann knappt träna, så showen blev inte så överdrivet bra. Jag tabbar mig även någon gång i mitten.

Men kul var det!

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe var en amerikansk skådespelerska, sångerska och fotomodell.

Hon föddes som Norma Jeane Mortenson, men fick dopnamnet Norma Jeane Baker. Hennes mor hette Gladys Pearl Baker, men vem fadern var är oklart. På födelsebeviset står Martin Edward Mortenson, Gladys andre make, men de flesta är eniga om att han inte var flickans biologiske far, då paret hade separerat. Sannolikt var det istället försäljaren Charles Stanley Gifford, en man som lämnade Gladys då hon berättade om graviditeten.

Barnet hamnade hos fosterföräldrarna Wayne och Ida Bolender fram till sju års ålder, då modern tog hem henne. Några år senare blev Gladys Pearl Baker psykiskt sjuk, liksom båda hennes föräldrar varit och flickan togs om hand av mammans bästa väninna, Grace, under några år. När hon gifte sig 1935 hamnade dock Norma Jeane på barnhem och så mycket som tolv olika fosterhem, där hon utsattes för övergrepp och försummelse. I september 1941 tog Grace henne tillbaka och Norma Jeane lärde då känna grannpojken James Dougherty som skulle komma att bli hennes förste make. Hon gifte sig med honom den 19 juni 1942, då hon var sexton år. Deras äktenskap varade i fyra år.

Norma Jeane gjorde sin karriär som Marilyn Monroe, som en skapelse av filmindustrin. Norma Jeanes karriär började med att fotografen David Conover upptäckte henne, och den 26 augusti 1946 skrev hon sitt första kontrakt med Twentieth Century Fox. Hon tjänade 125$ i veckan och färgade sitt hår blont och ändrade sitt namn till Marilyn Monroe, efter sin mormors efternamn. Hennes första filmroll var i filmen The Shocking Miss Pilgrim (1947) och det var filmen Niagara (1953) som gjorde henne stor och hon fick hetare roller som Herrar föredrar blondiner (1953) och Hur man får en miljonär (1953). Marilyn var Hollywoods älsklingsblondin och alla skrev om henne. Den 14 januari 1954 gifte Marilyn om sig med basebollspelaren Joe DiMaggio. Marilyns kändisskap och hennes status som sexsymbol blev ett slag för deras förhållande, och nio månader senare, den 27 oktober 1954, skilde de sig. 1959 medverkade Marilyn i I hetaste laget, som vann en Golden Globe för "The Best Actress in a Comedy".

Den 29 juni 1956 gifte Monroe sig med sin tredje man, dramatikern Arthur Miller. Miller var med och skrev en del av filmen De missanpassade(1961), den kvinnliga rollkaraktären var speciellt skriven för Monroe. Den var hennes sista fullbordade film. Monroes och Millers förhållande tog slut den 20 januari 1961. 1962 fick hon Golden Globe igen men nu för "Female World Film Favorite". Marilyn gjorde 30 filmer och lämnade endast en ofullbordad, Something's Got to Give (1962).

Tidigt på morgonen den 5 augusti 1962 avled Marilyn Monroe i sömnen efter en överdos av barbiturater. Hon avled i sitt hem på 12 305 Fifth Helena Drive i Los Angeles-stadsdelen Brentwood. Ingen vet riktigt säkert hur och varför dödsfallet skedde. Det finns konspirationsteorier om att hon blivit mördad och att mordet var knutet till familjen Kennedy, då John F. Kennedy precis hade avslutat en affär med Marilyn Monroe. Vissa sådana teorier menar att exempelvis CIA eller FBI skulle ha "ordnat" Monroes död för att undvika ett äventyrande av presidentämbetet. Monroes död har gett upphov till omfattande mytbildning och spekulation. Under sitt utåt sett glamorösa liv var hon dock ofta olycklig och led av dåligt självförtroende. Vid tiden för sin död befann hon sig i en av sina depressionsperioder. Obducenten Thomas Noguchi menar att dödsfallet med största sannolikhet var självmord. Hon ligger begravd på Westwood Memorial Park i Los Angeles.

Källa.

Tävling hos Millah

Jag är med i en tävling hos Millah (länk) där man kan vinna en hemlig goodiebag :) Klicka här (länk) för att komma till tävlingen.
Jag vill vinna för att det verkligen är en spännande och rolig tävling då man inte vet vad priset är. Men jag är säker på att det är något jättebra och det skulle vara väldigt roligt att vinna. Jag har aldrig vunnit någon bloggtävling så det vore verkligen jättekul att vinna något hemligt :)

Grattis Josefin!

Idag fyller min kära vän Josefin 15 år! Grattis, grattis! :D
Eftersom att Josefin befinner sig på konfirmationsläger så kommer inte hon att kunna se detta förrän hon kommer hem, men bättre sent än aldrig! ;)

Monroe

Jag vill inte tjäna pengar. Jag vill bara vara underbar.
- Marilyn Monroe

Jag kunde inte låta bli att dra på munnen. Ett ganska roligt citat enligt mig ;)

Tillbaka!


Bloggpaus

Jag kommer att ta en bloggpaus nu under tiden som jag är i stugan. Bloggpausen upphör ungefär i slutet av nästa vecka då jag kommer hem igen. Detta på grund av internet är så segt här och jag hinner inte blogga. Och jag har annat att koncentrera mig på :) Så kommentarer får svar senare.
Vi ses om en vecka! =)

Dagens fråga 5 - Svar

Här kommer svaren på Dagens fråga 5 - Vilken är din ögonfärg?
.
Josefin: Jag har ett blått och ett grönt öga yääää fast det visste du redan!
Elin: blå :D
Amalia: Melerade, gröna, blåa, gråa och gula
Ida: Jag har knallblå :)
Frida: Jag har blåa :)
bästaemma@apberget: klarblåa med en mörk ring runt:)
Emma A: Jag har ljudblå/Gråa :P Hehe X)
.
Erika: Vilken fin ögonfärg du har! (Tack Erika) Jag har blåa ögon. En bild på Erikas öga: 

.
Själv har jag gröna ögon. Här är en bild på mitt öga: 


Jag har glasögon

Jag kom på en sak. De personer som följer min blogg utan att känna mig i verkligheten vet inte om att jag har glasögon. Jag brukar för det mesta använda linser, men om jag inte har det så tar jag nästan alltid av mina glasögon inför ett foto eller en video, detta för att jag inte tycker att jag passar i glasögon och känner mig ful i dem.
.
Men jag tänkte fatta mod till mig och visa hur jag ser ut ibland.
.

Modellbilder

Här kommer två modellbilder från när jag och Amalia fotade varandra för några dagar sedan. Vi sminkade, fixade håret, samt valde kläder till varandra. Jag körde en söt stil på Amalia, vit klänning och ganska diskret sminkning. Jag förvandlade hon till en cool kattvarelse. Ursäkta det konstiga uttrycket, men stilen var annorlunda. Jag tycker att den var helcool! Håll med om att Amalia är en mästare på att sminka?
.
.
Modell: Jag.
Fotograf: Amalia.
.
Vi höll till på en åker en bit bort från mitt hus. Solen gick just ner, så ljuset blev väldigt vackert. Jag hoppas på att visa fler av bilderna senare, om Amalia publicerar bilderna på sin blogg eller om hon skicker dem till mig :)

Kung Groda

Idag hade jag äran att träffa på Kung Groda vid vattnet. Han var mycket trevlig och ställde gärna upp på ett foto. Han bjöd till och med på en slängkyss!

Min systers bloggar

Här kommer några bloggtips. Nämligen min systers bloggar!
Olivias blogg heter Olle - Julias största fan och jag har även gjort hennes header. Olivia kallar sig för Olle på sin blogg på grund av ett smeknamn som hon har mellan sina vänner och Julia Sandström är författare och Olivias stora idol. Hon skrev sin första bok som sextonåring och vi har även träffat henne.
Olivia blandar humor med allvar och tipsar mycket om låtar, filmer och böcker. Ibland visar hon även dubbningar som hon eller vi gjort tillsammans. Hon bloggar även om Photoshop, tecknade klassiker och foton hon tagit. Klicka här för att komma till hennes blogg, det tycker jag verkligen att du ska göra!
I Olivias andra blogg A writhers dream lägger hon upp sin bok, som handlar om Tedd som av misstag hamnar på ett skepp. Boken utspelar sig i en annan värld och i en annan tid och Olivia blandar spänning med humor och allvar. Olivia dröm (liksom min) är att bli författare och hon är så otroligt begåvad (och är hon bara nästan 13 år) att jag är säker att hon kommer att lyckas. Jag skriver själv men vågar inte lägga upp mina berättelser för jag är rädd att de blir kopierade. Olivias bok skyddas av upphovsrättslagen och det är 100 % förbjudet att kopiera ett skvatt. Surfa in på bloggen, läs och lämna en kommentar, då blir hon garanterat glad! :) Klicka här för att komma till A writhers dream.

Det var det, jag hoppas att ni besöker bloggarna och lämna gärna en kommentar, det skulle garanterat glädja Olivia! =)

Min filmlista

Min filmlista:

Komedi eller Drama?
Drama
Skräck eller Romantik? Romantik
DVD, Bluray eller vhs? DVD
Twilight - serien eller Stieg Larsson - serien? Twilight. Jag har inte sett Stieg Larssons.
Beck eller Wallander? Öh ... Jag tror att jag såg någon av dem någon gång ... Jag tror att det var Wallander.
Bio eller tv? Bio. Men det är mysigt med tv också :)
Filmen eller boken? Boken. 

Favoritskådespelare? Meg Ryan, Johnny Depp, John Cusak, Kiera Knightley och Anne Hathaway. 
Favoritregissör? Don Bluth, Gary Goldman, Peter Jackson och James Cameron. 
Bästa bok som blivit film? Sagan om Ringen. 
Vilken bio kollade du på senast? Eclipse. 
Film eller tv-serie? Jag kan inte välja! Jag älskar film, men tv-serie är också bra. Det är längre ;)
Vad skulle du helst göra - Skriva bok eller regissera en film? Båda är två av mina största drömmar. Men om jag måste välja så tar jag skriva en bok. Jag brinner för att skriva. 
Favoritfilm? Anastasia.

(mer om favoritfilmen)

När släpptes filmen?
I November 1997. 
Hur många filmrullar ger du filmen (max. 5)? 5!! 
Vem har gjort filmen? Don Bluth och Gary Goldman har ressigerat den.

Om filmen är en serie, vilken är din favoritfilm isåfall? Det finns ingen fortsättning, men Bartok, en av karaktärerna är huvudrollen i en annan film. Men där är han en annan person (förutom hans väsen), och den har ingenting med Anastasia att göra. 
Favoritroll i filmen? Anya (Anastasia), Dimitri och Bartok :P
Såg du filmen på bio? Nej, jag var ju bara två år när den kom ut! Jag såg den första gången när jag var ca sex år gammal och jag blev förälskad i den redan då. 
Finns filmen i bok? Nej. Filmen är löst baserad på en verklig händelse om Rysslands sista tsarfamilj. 

Och till sist, vilken är din favoritscen i filmen?
När Anya, Dimitri och Vlad är hos Sophie för att bevisa att hon är Anastasia. När Anastasia svarar på Sophies fråga hur hon överlevt när palatset intogs "Det fanns en pojke ... en pojke som arbetade i palatset ... han öppnade en vägg" och Dimitri inser att hon verkligen är Anastasia, något som han inte trodde på. Ingen hade berättat det för Anya. Dimitri var pojken och bara han, Anastasia och hennes farmor känner till händelsen. Jag älskar när Anya säger det och när Dimitri vänder sig om och stirrar på henne.Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!