Tack!

Tack till alla som har gett mig så fina kommentarer om mitt buktalande! Det är sådan här respons som gör mig så motiverad ♥
Jag ursäktar att vissa kommentarer är suddiga.

Tack, Tack, Tack, Tack, Tack, Tack, Tack, Tack, Tack, TackTack, Tack, Tack, Tack och Tack! ♥

Tillägg: Upptäckte att jag fått ännu fler värmande kommentarer. Tack!!

Jag buktalar

Jag kan buktala.

Buktaleri har jag hållit på med sedan Juni 2009 och av någon anledning så har jag hållit det hemligt för de flesta. Jag har länge velat skapa en Buktaleri kategori, där jag lägger upp egna buktalarvideor och andra, samt annat kul. Jag har inte gjort det för att jag har inte vetat om mina föräldrar accepterat att jag lägger ut mina buktalar videor på youtube - men de gör det nu!
Så nu kommer även ett av mina allra största intressen, buktaleri, även få ta del av bloggen! :)

Fototävling hos Isabella

Nu är jag med i en fototävling hos Isabella (länk), man kan vinna en reflexskärm (bra pris, va? :) (länk) i samarbete med tvspelwebs.se (länk).
Temat är Sommarkänlsor. Jag tävlar med denna bild:
Bilden föreställer min älskade lillasyster Selma. Bilden togs i vår stuga, och den dag som jag tog bilden så var det den första dagen i år som det var riktigt varmt och jag upplevde sommarkänslor. Eftersom att jag tillbringar mycket tid i min stuga under sommaren, så trodde jag nästan att det var sommar den dag jag tog denna bild - för det kändes verkligen så! Selmas busiga leende tycker jag gör bilden ännu mer somrig för att sommaren är full av kul och bus! :)
Bilden är redigerad på det sätt att den är svartvit och gjort lite ljusare i PS. Jag tog även bort en liten fläck som konstigt nog kommit med i ena hörnet :P
Bilden är fotat med min Samsung Digitalkamera :)

Videoblogg (!)

Jag har länge velat börja videoblogga, men jag har inte kunnat göra det för jag vet inte om jag har haft mina föräldrars tillåtelse, vilket jag ville ha först. Men nu har jag det och jag kan börja videoblogga! Jihaaa! :D

Egentligen så tycker jag inte om videobloggar då man inte gör något roligt, men jag blev lite impulsiv igår och gjorde en videoblogg bara sådär.
Ursäkta den dåliga kvalitén. Videon spelades in med min urusla webbkamera.

Tillägg: Ljudet och bilden stämmer inte överens. Jag har ingen aning om varför, men beklagar detta.

Rysslands sista tsarfamilj Romanov

För länge sedan skapade jag ett faktainlägg om Romanov, när jag just hade börjat intressera mig för dem. Nu i efterhand så tycker jag inte att mitt inlägg blev speciellt bra, jag hade t.ex inte ens nämnt Rasputin, Alexeis blödarsjuka och den ryska revolutionen.
Därför skapar jag ett till inlägg med fakta om Romanov. (Jag hoppas att ni ser detta, Sanna och Julia och att raderna inte blir ihoptryckta)
År 1894 gifte sig Nikolai ll Romaonv med Alexandra av Hessen (Tysklands prinsessa) och de blev tsar och tsarinna över hela Ryssland. Men frieriet hade inte varit lätt för Nikolai.
När Alexandra var elva år gammal så hade hennes storasyster nyligen förlovat sig med Nikolais farbror. Efter att bröllopet hade ägt rum, så stannade Alexandra och hennes familj av vid det kejserliga Petehof palatset, där hon träffade den då sextonåriga Nikolai. De tyckte genast om varandra spenderade mycket tid tillsammans.
När det var dags för Alexandra att slutligen åka hem, så gav Nikolai henne en vacker brosch. Överväldigad tog Alexandra emot den, men gav sedasn blygt tillbaka den. Nikolai kände sig stött och gav i stället ringen till sin syster Xenia.
Familjen återvände hem, och allt återgick till det normala igen.
Som en vacker sjuttonåring skulle Alexandra hälsa på hos sin syster Ella i S:t Petersburg. Där träffade hon återigen Nikolai på av de många tillställningar som hon var med på. Han var nu 21 år gammal.
De unga paret förälskade sig i varandra och när Alexandra skulle tillbringa sommaren hos Ella så hälsade Nikolai på henne ofta.
När sommaren var över var de båda två säkra på att de älskade varandra, vilket gjorde Alexandra förtvivlad. Om de gifte sig med Nikolai så skulle hon tvingas att konverteras om till den rysk-ortodoxa kyrkan och bli tvungen att överge den lutherska läran som hon starkt trodde på.
Nikolai och Alexandra träffades igen 1 april, ungefär ett halvår senare. Nikolai bad att få tala med henne i enrum, i vart han friade till henne. Alexandra ville tacka ja, men hon kunde inte.
Detta skrev Nikolai senare i ett brev till en vän:
"Jag försökte förklara för henne, att det fanns helt enkelt inget annat sätt än att hon gav sitt samtycke och att hon inte kunde vägra detta. Hon grät hela tiden och viskade bara då och då: "Nej, kan kan inte." Jag fortsatte ändå att envist upprepa saken (...) fast detta höll på i två timmar blev det ingenting av."

Förvirrad sökte Alexandra sedan upp sin syster Ella för att rådfråga henne. Ella förklarade för henne att skillnaden mellan den rysk-ortodoxa kyrkan och den lutherska läran inte var så stor och att Ella själv hade kommit till a tt tycka om den rysk-ortodoxa kyrkan.
När Nikolai sedan friade ännu en gång så sade Alexandra ja. Detta skrev sedan Nikolai i sin dagbok:
"En underbar oförgätlig dag. Idag är min förlovningsdag med min älskade, oförlikneliga Alix (...) Hela dagen har jag gått omkring som i en dröm utan att riktigt förstå vad som hänt med mig (...) Efter lunch for vi till tant Marys kyrka och hade en tacksägelsegudstjänst. Inte ens nu kan jag riktigt tro att jag är förlovad. Hela världen är förändrad för mig: naturen, människorna, och allt tycks mig så gott och och värt att älska (...) Hon är helt förändrad. Hon är glad och lustig, pratsam och öm.

Alexandra och Nikoai, det officiella fotografiet av deras förlovning
File:Engagement official picture of Alexandra and Nicholas.jpg


Nikolai's far Alexander lll hade dött plötsligt av en njursjukdom, av en ålder av 49 år och de nygifta paret tog över Rysslands tron.
Ett år senare föddes deras första barn, Storfurstinnan Olga Nikolaevna Romanova av Ryssland. Hon var lugn och poetiskt och tyckte mycket om att läsa böcker.


18 månader senare föddes deras andra barn, Storfurstinnan Tatiana Nikolaevna Romaova av Ryssland.
Tatiana var längst av alla syskon och tyckte om att bestämma. Inom familjen kallades hon för "Guvernanten."

Efter två döttrar var Nikolai och Alexandra nu säkra på att du skulle få en son, som skulle säkra platsen som tronarvinge. Besvikelsen var stor när Alexandra födde en dotter, Storfurstinnan Maria Nikolaevna Romanova av Ryssland. Det sägs även att Nikolai var tvungen att ta en promenad på två timmar i parken för att sedan kunna möta sin hustru och nyfödda dotter med ett leende på läpparna. (Men de älskade ändå sin dotter högt.)

 

Maria ansågs ofta vara den vackraste av systrarna med sina stora vackra djupblå ögon och fina hårsvall. Hon var mycket vänlig och ville alla väl.

När Alexandra slutligen blev gravid för fjärde gången och fick ännu en dotter, Storfurstinnan Anastasia Nikolaevna Romanova av Ryssland. Anastasia var mycket busig och skämtsam. Hon var mycket bra på att imitera folk, vilket hon gjorde på ett roligt, men inte alltid alltför vänligt sätt.

När Alexandra hade blivit gravid för femte gången, så födde hon slutligen en son. För Alexandra var det hennes livs lyckligaste dag. Hon hade säkrat den ryska tronen en arvinge, hennes liv var fullbordat.

 

Alexei tyckte om att sjunga och leka med sin hund Joy.

Men när Alexei hade börjat krypa upptäckte Alexandra små bölder och sår på de ställen som han belastadee mest. Hon intalade dock sig själv att det inte var något farligt. Men när Alexei hade börjat blöda och det var nästan omöjligt stoppa blödningen stod det efter tester klart att Rysslands tronarvinge hade drabbats av den mycket farliga och ofta dödliga sjukdomen blödarsjuka. De som lider av blödarsjuka saknar en mineral i blodet som får det att stelna. Ett blåmärke kan alltså betyda döden. Han hade ärvt det från Alexandras sida som hade släktingar som dött i sjukdomen.

Alexandra och Nikolai var förtvivlade och alla möjliga doktorer och experter kallades efter, men ingen kunde göra något. Det bestämdes att Alexei skulle ha två livvakter som följde honom vart han än gick för att ta emot honom om han höll på att ramla.

Alexandra bad till Gud om ett mirakel att rädda hennes son.

Gregori Efimovich Rasputin kom från Sibirien och var en "helig" man. Det sades att han hade kontakt med Gud och kunde bota sjuka. Han trodde att man blev frälst av Gud genom synd.

Under en mässa hade Alexei drabbats av näsblod som var omöjligt att stoppa. Desperat hade Alexandra skickat efter den man som hon hade hört besitta kraften att hela. När Rasputin hade anlänt gick han fram till sängen var Alexei befann sig och talade lugnande med honom. Efter några minuter stoppades blödningen och Alexei föll i sömn. Alexandra var övertygad om att Rasputin var ett mirakel sänt från Gud för att bota hennes son, och kungaparet belönade Rasputin rikligt. De köpte honom bland annat en lägenhet i S:t Peterburg så att han alltid kunde vara nära deras son ifall något skulle hända.

Familjen skulle vid ett annat tillfälle spenderade en period i Spala. Under en tur med häst och vagn gjorde Alexei illa sig ordentligt.

Han tillbringade elva dagar i sängen, samtidigt som han svävade mellan liv och död. Alexandra lämnade aldrig hans sida. Experter kallades efter men ingen vågade göra något.

Alexandra skrev ett brev till Rasputin och bad honom att hjälpa hennes son på avstånd. Hon behövde inte vänta länge förrän Rasputin svarade; "Du behöver icke oroa dig. Den lille kommer icke dö. Låt icke läkarna störa honom för mycket."

Nästa dag var Alexei oförklarligt bättre.

Raputin mördades år 1916 av tsarens släktingar. Det sägs att han var nästan omöjlig att döda. Först blev han bjuden på kakor med gift i. Han verkade död, men ett av hans ögon rörde sig. Han försökte strypa sina mördare, men blev då skjuten i ryggen. Han verkade nu död och slängdes i en flod. När man sedan fiskade upp honom, så visade det sig att hans lungor var vattenfyllda, så han hade alltså levt när han kastades i floden. Hur mycket som är sant av detta vet man dock inte säkert.

1914 startade de t första världskriget. Ryssland krigade då mot Tyskland. Ryssland började hata allt som hade med Tyskland att göra, bland annat Tsarinnan Alexandra som hade varit tysklands prinsessa.

1917 utbröt den ryska revolutionen. Alexandra ansågs vara en tysk spion och tsaren tyskvänlig. Det var kaos i Ryssland. Folket svalt och inrikesministern Alexander Protopopov som var ansvarig inom detta område gjorde ingenting för att förbättre situationen. Folk strejkade och demonstrerade. På gatorna ropade folket i demonstration: "Ner med kriget! Ner med tsarinnan!"

Nikolai tvingades att abdikera. Hela familjen sattes i husarrest i Alexanderpalatset i ungefär ett halvår innan de meddelades att packa sina saker i augusti 1917. Eftersom att Alexei vid denna period var sjuk så reste familjen i omgångar. De (och några betjänter) eskorterades till Ipatievhuset i Ekaterinburg.

 

Där var de fångar under ungefär två månaders tid.

Natten till den 17 juli ombads hela familjen att följa med till en källare. Där väntade beväpnade män som sköt ihjäl dem alla, inklusive betjänterna

 

 

Efter mordet på Romanov gick det rykten om att Anastasias kropp inte kunde finnas och att hon därför hade överlevt. Många kvinnor påstod sig de kommande åren att de var storfurstinnan, men den mest kända av dem var Anna Andersson.

Anna Andersson räddades när hon försökte ta självmord och när hon vägrade säga vem hon var på sjukhuset så kallades hon för "Miss Okänd". Senare började hon kalla sig själv för Anastasia och påstod sig vara storfurstinnan, något som hon även gjorde fram till sin död 1986. Anna Andersson och Anastasia hade många likheter, bland annat ärr på exakt samma ställen, samt en likadan missbildning på foten och identiska öron. De hade även olikheter. Anastasia hade tunna läppar och Anna Andersson fylliga. På många foton så kan man se hur Anna Andersson biter in sina läppar för att få dem att se mindre ut och likna Anastasias mer.

Anastasias släkt trodde inte på att hon var deras Anastasia, men Anna Andersson fick många anhängare som trodde på hennes ord.

När man har gjort DNA tester på stämde inte Anna Anderssons stämde inte överens, vilket gör det omöjligt att hon skulle kunna ha varit Anastasia. Romanovs grav fann man 80 år efter mordet, där saknades Alexeis och Marias kropp. De fann man år 2007. Anastasias kropp var alltså aldrig försvunnen.

Anna Andersson var troligtvis Franziska Schanzowska, en polsk fabriksarbetare som försvann strax före Anna Andersson hittades.

← Franziska l Anna →


Svar till Sanna och Julia

Jag hoppas vid Gud att ni ser detta Sanna och Julia!

Svar: Kul att ni tyckte om inlägget och kul att ni ska göra ett arbete om Romanov! Ja, Rasputin hade med Romanov att göra. Jag läste igenom faktainlägget om Romanov som jag gjorde för länge sedan, men jag känner mig inte så nöjd med det. Jag ska göra ett nytt, vilket jag har planerat länge. Inlägget kommer troligtvis att komma ut idag (Onsdag 12/5) eller i morgon, där kommer jag berätta tydligare och noggrannare om Rysslands sista tsarfamilj och även om Rasputin.
Så informationen om Rasputin och mer om Romanov kommer snart! Om det är något mer som ni undrar över så fråga gärna! :)

Toy Story 3

Gah, det kommer en Toy Story 3 i år!!!!!    
Fick reda på att John Cusack gör Woodys röst! Och gissa vem han dubbat? Dimitri i min favoritfilm Anastasia! ♥

Suck

Jag satt i flera timmar i går och gjorde en Titanic-trailer. Jag hann inte klart, men när jag skulle fortsätta idag så upptäckte jag att det stod X på alla videor. Hela min Titanic-trailer är förstörd!

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här - men jag hatar Movie Maker just nu.

Titanic trailer

Just nu håller jag på att skapa min Titanic trailer i mitt älskade Movie Maker.
Vadå, lite krångligt? ;)

Sjuk Japp, alldeles sant. Jag är sjuk. Näs...

(e)sp_a1210 (MMS)

Sjuk Japp, alldeles sant. Jag är sjuk. Nästan alla tjejer från min klass har varit sjuk den senaste tiden. Min tur. Jag kommer nog bara ta det lugnt och vila, för i morgon ska jag ha en redovisning som jag väntat på att då göra bort hur länge som helst. Jag får väl träna den i dag, YES ... Om jag känner mig piggare senare i dag, så kanske jag gör någon trailer :) jag känner mig sugen på det! En titanic trailer. Hoppas den blir bra :) jag har alldeles glömt att publicera svaren från Dagens fråga 4 förresten! Om du inte har röstat ännu så får du ta och göra det nu ;) jag bloggar från mobilen så jag kan inte länka, men klicka bara på Dagens fråga kategorin. Jag vet att det är kommentarer som jag inte har svarat på ännu, men jag har inte haft tid. Jag ska göra det när jag får tid :) sedan kommer jag att lägga ut kläderna jag fick av mormor och jag och Olivias modell bilder. Jag ursäktar detta ganska tråkiga inlägg, men det är i alla fall bättre


Hellu

Jag och syster har tagit massa modellbilder i fantasytema och varit på stan med mormor och shoppat :)
Kommer visa det sedan, men nu ska vi se film! + att jag har blivit förskyld. Blä! 

Jaja, vi ses sen!

Drömmarnas horisont (Far and Away)

En film som ligger mig mycket varmt om hjärtat är Ron Howards Drömmarnas horisont, eller Far and Away som är dess originaltitel.
Som några av er kanske vet, så rycks jag verkligen med i filmer som jag tycker om, för jag är verkligen en filmfantast. I slutet av denna film så skrek jag, grät, samt skrattade hysteriskt.

Handling:
Slutet av 1800-talet
Joseph Donelly (Tom Cruise), en fattig ung man, drömmer om att få äga land. När hans hyresvärd Daniel Christie (Robert Prosky) bränner ned hans hus (samt flera andra hus i byn) för de inte har råd med att betala hyran, blir Joseph rasande och bestämmer sig för att hämnas genom att ta livet av Daniel.
Han reser på en åsna i väg dit Daniel bo för att döda honom.
Hans mordförsök misslyckas dock när Daniels dotter Shannon (Nicole Kidman) blir rädd och arg och sticker sin högaffel i hans ben.
Han vårdas för sina skador inne i Shannons hus, samtidigt som hennes familj planerar att försöka få honom hängd för mordförsök.
Shannon drömmer om att få äga en gård och föda upp hästar, men hennes mor vill att hon ska vara en lugn "dam" och gifta sig med Stephan Chase (Thomas Gibson), en nära vän till familjen.
Shannon berättar för Joseph om att i Amerika så ger man bort land gratis. Hon vill rymma och pröva lyckan där, men det enda problemet är att att kvinnor inte får färdas ombord på båten till Amerika utan en man i sällskap. Shannon övertalar då Joseph att låstas vara hennes betjänt under båtresen om hon betalar båtfärden åt honom. Väl framme i Amerika tänker de gå skilda vägar. Men ödet vill annorlunda ...
Jag berättar inte vad som händer sen, det får ni se! ;)

Filmen är rolig, men mycket gripande och vacker. Det är mycket vackert foto och handling.
Om du inte har sett filmen, stick direkt iväg till närmaste videobutik och hyr eller köp den. Du kommer inte att ångra dig.

Trailer:


En av de tre filmer jag gråtit till under mitt liv.
Den är från femton år - men är verkligen inte så läskig.

And the princess Anastasia that will help us fly

Jag och syster ska vara mycket med varandra i helgen.
Vi har planerat att vi ska göra fandubs, fixa med Anastasiadubbningen, se filmer (pappa har lovat att vi ska få hyra några på torsdag), ta modellbilder i fantasy-tema, spela in galna videos och ta galna bilder, göra videos och ännu mer.
Jag längtar till helgen.

Förhoppningsvis kan jag övertala henne att vi ska blogga lite med ;)

Älskade Movie Maker

Vilket är ditt favoritprogram på datorn? Mitt är Windows Movie Maker.
I detta underbara program gör jag fandubs, fantrailers och fanvideos och övriga filmer.
Anledningen till att jag inte har gjort en kategori kallad Movie Maker är för att jag redan har en kategori för fandubs och de övriga filmer brukar jag kunna passa in på en annan kategori i alla fall.
Bland det bästa är att det är väldigt enkelt. Jag är inte ett dugg teknisk, men jag kan ändå alla funktioner WMM.

Blä

Just nu tycker jag inte om min lärare. Han har fått för mig att jag ska skriva två sidor om min prao. Jag har skrivkramp. Jag kör på 5 min surfande och 15 min skrivande för att orka med det.  Hehe.
Samtidigt som jag lyssnar på min favoritmusik.
Åhh, nu börjar "At the beginning" från Anastasia! En av mina favoritlåtar ♥Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!