Jag rider

Hej! Dålig uppdatering som vanligt. Vår dators hårddisk är totalt fullpackad och jag kan inte föra in bilder, där jag har massa att blogga om :( Jag måste verkligen radera saker.
Jag har haft det ganska upptaget med skolan, men nu har jag bara två prov och en redovisning kvar! Jippie ...
Jag hoppas i alla fall att jag ska kunna blogga mer nu :)
.
Jag slänger in en video där jag rider för att göra inlägget lite roligare! Jag rider på en av jag och syrrans hästar, jätten Pålnixa. Det var tänkt att vi skulle galoppera uppför backen, men Pålnixa är inte så bra på det med att galoppera, så i stället blev det en super snabb trav + gapskratt från min sida. Hon var travare förut. Men hon är mycket bättre nu på att galoppera, hon är superduktig och utvecklas hela tiden!

Hej! Idag fyller jag 15 år!! Jag får se ...

Hej! Idag fyller jag 15 år!! Jag får se 15 års filmer på bio!! Yay! Mitt liv är fullbordat! Nästan ;) ifall någon undrar så fick jag promakers pennor, en fineliner, ett akvarell block (A5), A3 skiss block, fina vinterskor, moca handskar, ljus rosa halsduk, puder borste, graffiti nagellack, en vinter kappa (som jag dock måste byta till en annan storlek) och 1000. Tack alla! :-)


Förresten ...

... det är min födelsedag på måndag! :D

Buktalarvideos!

Hej! Nu har jag inte uppdaterat på ett tag, anledningen är läxor. Men nu när det är fredag och jag är extra glad så tänkte jag slänga in två buktalarvideor! Jag har fått förfrågningar om detta ;) Det gör mig otroligt glad!
Egentligen är dessa videor en, men kameran stoppade videon av någon konstig anledning så det blev en Del 1 och en Del 2.
.
Eftersom att jag ska vara med en vän i helgen så kommer det inte att bli någon uppdatering då.

Svar till Charlie, Lina och Adde

Svar till Charlie: Drottning Marie av Rumänien tyckte inte att Olga var vacker, sjukt va? Jag är också avundsjuk på hennes skönhet. Självklart har jag tid att läsa! :D Jag läser och svarar på alla kommentarer jag får, jag blir överlycklig för varenda en. Ibland kan det dock ta lite tid att svara på alla kommentarer, särskilt dem som jag svarar på i bloggen, jag måste först redigera dem i Photoshop och PS har inte funkat på ett tag. Jag är ledsen för att jag inte har kunnat svara på din kommentar på så lång tid Charlie! Förlåt så mycket! Jag har haft mycket att göra, jag hoppas att du förstår.
.
Svar till Adde: Tack så mycket! :)
.
Svar till Lina: Sigge (min buktalardocka) fick jag av min snälla mormor. Jag skulle egentligen betala honom själv, men mormor betalade. Hur som helst så hittade jag honom på Lekbiten förra sommaren, egentligen är han inte ens en buktalardocka eftersom att han pep varje gång jag öppnade hans mun. Men efter en operation (utan bedövning!) fick jag ut pipsaken och sen dess har han varit min trogna buktalarvän =)

"They're waiting for you."

Idag har vi tagit skolfoto. Det gick väl ... okej. Det kunde ha varit värre. Vi tog gruppbild, porträtt (första gången sedan sexan) och så var jag med på ett foto som vi i skolans matråd tog. Jag kan visa dem senare när de kommer. Jag kollade tillbaka på bloggen och lyckades hitta det inlägg som jag gjorde dagen då jag tagit skolfoto i åttan, den 28 augusti 2009. Såhär skrev jag:
Idag var det skolfoto. Aj aj. Oj oj. Hjälp hjälp. Jag satt där med ett fåraktigt och påklistrat leende på läpparna. Aj aj. Oj oj. Hjälp hjälp. Inte bra. Jag fick inte se hur det blev heller så jag vet inte heller hur jag såg ut. Aj aj. Oj oj. Hjälp hjälp. 
Kan inte ha sett bra ut.

Det är faktiskt väldigt kul att gå tillbaka på bloggen och se vad man gjorde förra året, vad som har förändrats m.m!
Till en helt annan sak: Idag berättade jag hela min favoritfilm Anastasia (som jag och min syster dubbar) för min vän Johanna. Gissa hur lång tid detta tog? En timme.
Rubriken kommer förresten från Anastasia. Nu när jag kom att tänka på Anastasia blev jag jättesugen på att se den. Jag ska se den senare idag ;)
Trailer för Anastasia
Då jag såg trailern fick jag rysningar nästan hela tiden, jag fick lyckorus och var nära tårar.

Hästar

Här kommer några bilder på våra underbara hästar! Den svarta och stora bruna är min och min systers; Pålnixa och Månkvikk. Den lilla bruna är min morfars, han heter Pirat (jag kom på namnet!!). Dessa bilder ska jag framkalla för att sedan rama in. Den första bilden och de två sista är fotade av Josefin, de andra har jag fotat.

I morgon ska jag på ett återsamlings läger...

I morgon ska jag på ett återsamlings läger med konfirmationen så jag kommer inte att blogga förrän på söndag igen, ha det bra så länge! :)


Ja, låt min dröm bli sann säg att drömmar kan ...

Jaa! I våras fick jag efter ton av tjat äntligen lov att börja i teater! De ringde mig igår, jag börjar på tisdag klockan sju! Jag kommer också att gå med två av mina kompisar :)
Jippie, en dröm besannas!!! :D

På min resa - Anastasia Swedish Soundtrack


Prinsessan och Grodan (Recension)

Nu kommer äntligen min recention av Disneys Prinsessan och Grodan!

Handling: I hela sitt liv har Tiana drömt om en sak. Att få äga och driva en restaurang. Hon jobbar jämt och ständigt för att få ihop pengar till restaurangen och sparar vartenda mynt. En dag kommer den stilige prinsen Naveen till staden och många tjejer blir helt till sig, bland annat Tianas vän den rika och bortskämda Charlotte. Hennes pappa bjuder in Naveen som gäst på deras hus. En bal ska hållas då han anländer och Charlotte har betalat Tiana en ganska stor summa pengar (tillräckligt för att hon ska få råd med sin restaurang) i utbyte att Tiana bakar kakor tills festen. Men under festen berättar de män Tiana ska köpa sin restaurang av att hennes bud bjuds över för huset Tiana tänkt ha sin restaurang i. Hon blir självklart förtvivlad.
Bara en stund innan har den riktiga prinsen Naveen förvandlats till en groda utav en voodo-man och hans betjänt förvandlades tills hans utseende.
När grod-prinsen upptäcker Tiana (som nu är finklädd) tror han att hon är en prinsessa och övertyger henne att kyssa honom för att bryta förtrollningen. I gengäld ska han ge henne pengarna hon behöver för att köpa restaurangen. Men istället ger kyssen en oönskad effekt (eftersom att Tiana inte är någon prinsessa) och Tiana förvandlas till en groda hon också!
Nu måste de ge sig av på ett äventyr i jakt efter voodo-kvinnan Mama Odie för att hjälpa dem att bli människor igen. På vägen träffar de en trumpet spelande humoristisk krokodil och en lysfluga som förälskat sig i aftonstjärnan.
Men faror lurar kring varje hörn särskilt då vodoo-mannen vill åt Naveen för att förfölja sina onda planer ...
Jag älskade denna film! Den var hysterisk rolig (men inte oseriös), glädjande, snyggt handtecknat, otroligt vacker och med en färgsprakande Disneymagi! Filmen gör en varm och glad precis som de gamla tidlösa tecknade klassikerna. Så denna film är en klar klassiker! Jag ska definitivt köpa den. Den rekommenderas varmt! ♥
Disney (och alla andra filmbolag slutade göra dessa underbara handtecknade filmerna då dataanimeringen kom och jag är glad att Disney kom ut med ännu en handtecknad klassiker! Tack Disney!
Trailer:


.
Den innehåller också flera bra sånger (ej kronologisk ordning). Dessa är på engelska. De svenska finns ej på youtube..
http://www.youtube.com/watch?v=ouKJAUe_RX4 (Gick ej att bläddra in)
.
http://www.youtube.com/watch?v=g0DjYb-QWPE (Gick inte heller att bläddra in)
.
Detta är reprisen av den ovanför.
.
.
.
För att höra alla låtar rakt av: http://www.youtube.com/watch?v=tJp6JmEZ02c
.
En annan sak som filmen har fått rätt så stor uppmärksamhet för huvudrollens hudfärg och filmen kallas för "Disneys första svarta prinsessa". Där håller jag dock inte med helt. För det första kommer inte ens Tiana från en kunglig familj utan är snarare lite fattig. Hon är en servitris. För det andra finns det ett flertal mörkhyade hjältinnor i Disneys filmer: Esmeraldra, Jasmin och Pocahontas. Med Tiana fyra. Alltså inte den första.
Jag tycker om att hon är afroamerikan, jag hatar alla former av fördomar och fördomarna mot svarta förstår jag mig verkligen inte på!
Hur som helst, denna film ligger mig varmt om hjärtat och jag ber dig - se den. Snälla. Du kommer inte att ångra dig, jag lovar!

Hej!

Hej! Okej nu ska jag förklara massa saker. Jag har inte bloggat mycket under hela sommaren, jag har varit upptagen och inte haft någon lust. Jag har också varit upptagen nu den senaste tiden, skolarbete bland annat.
Jag är nu tillbaka på riktigt men jag vet inte om jag kommer att blogga precis lika mycket som jag tidigare har gjort och detta beror på att jag behöver satsa på bra betyg nu i nian. Men jag kommer att blogga!

Och angående det inlägg som jag skulle skriva om min rid-konfirmation kommer jag inte att göra. Vår dator än segare än en halt sengångare så bilderna tar evigheter att ladda upp och filmen som jag skulle publicera när jag red på konfan går av någon konstig anledning inte att föra in på datorn. Men jag kommer kanske att lägga in någon bild från konfan i inlägg då och då.
.
Och en till sak. När jag publicerar mina inlägg så tryckts min text ihop av någon konstig anledning och alla mellanrum försvinner. Därför brukar jag sätta punkter . mellan texterna så att det ändå ska bli något form av mellan rum.
Japp, de var allt jag hade att säga, ses snart igen! =)

Dålig uppdatering

Jag har bloggat jättedåligt den senaste tiden, men jag har helt enkelt haft fullt upp och inte heller haft någon lust. Jag vet inte riktigt hur mycket jag kommer blogga på ett tag framöver, vår dator har blivit väldigt seg, jag har en del skoluppgifter att göra och massa andra saker. Men jag kommer att börja blogga mer igen! Snart hoppas jag.
Jag har ju förstås en recension av Prinsessan och Grodan att skriva ;) ♥Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!