Cutnadtell.se


Charlie the unicorn

Min nya idol. Helt klart.
Eller har jag bara dålig humor?
.
Och jag vet att kommentars sidan är helt knäpp. Ska försöka fixa det senare.

Taylor Swift

Jag har egentligen ingen riktig artist-idol. Jag gillar bara ... sånger, helt enkelt. Nästan bara sånger från tecknade klassiker och Trassel för att vara uppriktig.
Men jag har faktiskt fastnat för Taylor Swift på den senaste tiden.
Jag blir på ett sätt glad av hennes lättsamma, muntra låtar. Sedan skriver hon ju låtarna själv, vilket är ett stort +.
Hon brukar även ha ganska bra videor till låtarna, eller vad tycker ni?

Det här inlägget får hamna i kategorin Romanov, i stället för Svar på kommentarer ...

Anonym om ARG!:
det där är Maria, du har fel. Du kan till & med hitta den där bilden på henne på google

Detta inlägg syftar personen på.
Svar: Jag är ledsen att göra dig besviken, men jag lovar vid min själ att den kvinna/man på bilden inte är Maria Romanov. Maria Romanovs kvarlevor är funna, och dna-bevis gjort av kunniga experter. De har fastställt att kvarlevorna är hennes och att hon dessutom dog i en ålder av nitton år.
Av allt forskande jag har gjort angående personer som ljuger om att de var någon av Romanov familjen finns inte kvinnan/mannen med där, hon/han är okänd i historien.
Om du dessutom googlar på Maria Romanov kommer även dessa bilder upp:
Och jag tror att du kan se att detta inte är tsarens näst yngsta dotter? Bara för att bilden kommer upp på google, så betyder det inte att hon är Maria.
Om man skriver Maria Romanov på sin hemsida och infogar en bild bredvid, vare sig bilder förestället Maria eller en blomma så kommer den upp då man googlar på Maria Romanov.
Jag finns med på google om man googlar på familjen Romanov för att jag har skrivit om dem på min blogg, men får det är jag t.ex inte en släktning till dem eller något sådant.
Sedan ser du väl ändå att det är en annan människa? Det är inte ett dugg lika varandra! Jämför ögon, näsa, mun, hår, ansiktsform och ögonbryn. Kan du se någon likhet?
Så, nej. Kvinnan/mannen på bilden är inte den nittonåriga storfrustinnan Maria Romanov som mördades den 17 juli 1918 i en källare i Ekaterinburg.

Disneys Trassel - recension

Ja, jag vet att den här recensionen är sjukt sen - men bättre sent än aldrig, right? ;)
.
Filmen börjar med att drottningen i landet ska föda barn, men något håller på att gå väldigt snett. Kungens folk letar efter en magisk blomma, som sägs kunna bota sjuka. Sjunger man för blomman kan den även göra en gammal ung.
En kvinna vid namn Gotel har använt blomman för att alltid hålla sig ung i flera hundra år och då kungens folk hittar och tar blomman blir hon upprörd. Drottningen dricker blommans saft och föder en dotter, Rapunzel.
Men blommans kraft har överförts till den lilla flickans hår!
Gotel kidnappar flickan och använder håret för att behålla sin ungdom. Hon ljuger för Rapunzel att hon är hennes mor och att hon måste stanna högt uppe i ett torn för att andra människor inte ska kunna utnyttja hennes hårs magiska kraft.
Varje år tänder stadens invånare lyktor som de skickar upp mot himmelen på den försvunna prinsessans födelsedag för att hedra henne.
Och varje år på sin födelsedag sitter Rapunzel och ser på lyktorna från sitt fönster och undrar vad de är för något och varför de alltid dyker upp just på hennes födelsedag.
I en annan del av landet har tjuven Eugen (även kallad Flynn Rider) stulit en tiara från kungahuset. Med kungens vakter i hälarna letar han febrilt efter ett ställe att gömma sig på.
Han hittar Rapunzels torn.
Hon blir rädd och slår ner honom med en stekpanna (haha) för att sedan gömma undan tiaran. Hon säger att om han tar henne till lyktorna så får han tillbaka kronan.
Det blir en farofylld resa, med Gotel i hälarna, där Rapunzel och Eugen upptäcker mycket mer än vad de någonsin anat.
.
Jag älskar den här filmen så otroligt mycket! Trots att den är animerad i stället för tecknad (föredrar tecknad) så är det den näst bästa filmen som jag har sett, efter Anastasia! Det är den bästa poäng som Trassel kunde få.
Den är underbart gullig och otroligt inspirerande! Den får mig att kasta mig framför symaskinen eller skrivblocket, för historien är skrivarmässigt väldigt inspirerande och kläderna är symässigt väldigt inspirerande. Jag blir väldigt lycklig av denna film. Den är nästa dubbningsprojekt, helt klart.
Så om du inte har sett denna film - GÖR DET! Annars missar du VERKLIGEN något. 5+/5.
Det går inte att bläddra in någon video, men en bild får duga :P

Har nu sett Jeff Dunham

Och vad kan jag säga? Han var otroligt underbart rolig! Jag klappade händer, jag skrek och tjoade och såklart skrattade jag tills jag nästan grät! Det var verkligen SÅ roligt! Underbart!! :D


Herregud ...

Om en och en halv timme kommer jag att se Jeff Dunham gå upp på scenen och hålla sina buktalarshower. Jag skakar av lycka. Åh, herregud ...
Läste även i tidningen att Peanut hade blivit buktalare själv med en egen docka och att Achmed har fått en son ... Spännande! :D

Alla bilder tillhör ägarna ...

Hujedamig ... Se vad jag fann på blocket! Skyltdockor till salu!

Skyltdockor, fyrarmsställ,larmbågar mm
Jag dör ...
Fast i och för sig så skulle det vara rätt användbart att ha som provdockor då jag syr kläder? Fast å andra sidan är det kanske lite svårt att använda dem som provdockor då jag får hjärtklappning av att stå nära en skyltdocka x)
.
Men se vad jag också fann! Hur fint?!
Vintageinspirerad smyckeshållare/provdocka
Jättefint! :D Det är smyckeshållare.

Svar på många kommentarer

Egentligen är jag sjuk idag, har feber och i natt hade jag nog någon form av smärre magsjuka, men jag bestämde mig ändå för att ta tag i lite saker och svara på kommentarer! Vissa av dessa kommentarer är enda från Oktober 2010 :S Måste bättra mig!

anonym om Hej! Tack för alla snälla kommentarer jag ...:
bra blogg, vad hände med talang ? :o
blev du me eller skickade du ens in?
snälla svara
Svar till anonym: Tack! Jag skickade aldrig in, av många anledningar, men jag kan berätta några. Jag går i nian och kämpar för att komma in på Teater linjen till hösten, som man behöver ganska höga betyg för. Så jag vill satsa på skolan nu. Samt att jag har känt mig stressad och pressad att få bra betyg, så jag mådde inte så bra. Och jag trodde verkligen inte på mitt manus! Jag hatade det, haha. Och att stå framför tvkameror och publik med ett manus som jag inte gillade, kändes inte alls kul.
Men jag kanske söker nästa år, då jag är med förberedd, vi får se =)

Vera om Jag ska se Jeff Dunham!:
Lyllo! Jag har sett jättemånga klipp av honom på YouTube! Han är så himlans duktig och kul! Skrattade ihjäl mig första gången. Min favorit är nog Peanut, sen gillar jag också Achmed och Walter.
Ha det kul!
Vera
Svar till Vera: Ja, han är otroligt duktig! Tycker också om de dockorna ;) Tack så mycket, det ska jag! =)
Muffin om Inför Talang 2011:
Hej! du är sååå himla duktig på att buktala jag skulle också vilja det! jaja ´jag hoppas att du kommer med i Talang 2011! hej då!!
Svar till Muffin: Hej, tack så mycket! =) Nej, jag valde att inte skicka in.
aoy om Inför Talang 2011:
jag tkr att o de e u e så att de ville ha e dej borde du verklige de lixo vill väl ite issa chase
Svar till aoy: Ursäkta, jag förstår inte vad du menar?
Clara om Romanov ...:
Hur kommer det sig att folk fick för sig, efter att de blivit skjutna, inte hittade Anastasias och Alexeis kroppar. Det va de två, va??
Sv: En mycket bra fråga :) Jag ska göra mitt bästa för att hitta ett bra svar, och återkomma.

Olivia om Spår i snön:
kom du med i talang?
Svar till Olivia: Nej, jag skickade inte in.

Anonym om Dags för en buktaleri-video, eller hur?:
jag har också nästan lärt mig att buktala men inte så bra som du hihi

av Jakob
Svar till Jakob: Tack så mycket! Okej, kul =)
Anonym om Jag i Talang 2011?:
Jag blev inponerad av ditt buktalande och har själv börjat med det jag kanske kan ge dig några tips om ett manus. Om det ska vara roligt så kan jag nog hjälpa dig, du kan säga en rolig ramsa som är rolig och börja skratta men dockan får inte skratta och sen säger dockan en ramsa som inte alls är rolig fast då börjar dockan skratta men inte du, och om du kommer med i talang 2011 kommer jag rösta på dig hur mycket som helst.
Svar: Tack så otroligt mycket! Tack för tipset, ska bära mig det med mig.

Linnea :) om Filmen Rasputin:
tittade på den, jag tyckte den va jätte bra !<3
karm, bäst blogg asså !
Svar till Linnea: Snyggt namn du har! Ja, den var jättebra! Tack så otroligt mycket! =)
Malin om BUKTALERI MANUS HJÄLP TALANG 2011 SHIIIT!:
Jag tycker det var lite för mycket tystnad, du borde bygga ut det lite mer sen är det nog jätte bra :)
Svar till Malin: Tack för tipset! =)
Malin om Inför Talang 2011:
Hej, jag vet inte riktigt hur jag kom in på din blogg, men jag har kollat på videorna och du var riktigt duktig :)

knack, knack skämtet vad kul iaf tycker jag. Också den här då du visa vart kameran vad och när "Sigge" sa jahaaaa, då förstår jag. Det ägde!

Sången och det där påminner så mycket om Zilla och totte, men Paul Zedin är rolig, och jag tycker du borde satsa och vara rolig :) man ser hellre på det som man kan skratta åt än sång :) det tycker jag i alla fall :)

Lycka till om du nu ska vara med :)
Svar till Malin: Tack så mycket, och tack för alla tips! =)
line om Till dem som nazisterna mördade:
snyggt gjort ;)
Svar till Line: Tack Line =)
Linnéa
om du tycker om serien bara måste du läsa böckerna. Otroligt tjocka 8-900 sidor styck. Men, vilken läsning du har framför dig,
faster Elisabeth
Svar till Elisabeth: Vad kul att du läser min blogg =) Ja, jag har börjat på böckerna, de är hur bra som helst!! :D

Anonym om LYCKLIG!:
Jättebra betyg! ;o<3 Vi ses snart / Fanny :p
Svar till Fanny: Tack Fanny, vi ses =)
Anonym om Romanovsystrarnas klänningar:
Jätte fin blogg :) 
Svar ; jo :)
Svar till Anonym: Tack så mycket! =)
Line om Disney Freak:
jag fick 26 XD
Svar till Line: Line, du måste se fler Disney filmer! ;) Det kan du, jag, Alex och Linn göra då vi träffas! För vi måste verkligen träffas igen, saknar er så!!

Anonym om YES!:
EN SÅN HAR JAG!!!Woooooooo
Svar till Anonym: Give me five! ;)

Anonym om Biskvier:
Mums!! Vad gott! måste också prova baka nåt sånt när jag har tid :D
Svar till Anonym: Ja, det måste du testa! Hur gott som helst, och otroligt roligt att baka! =)

Glasförbud

Jag har glasförbud. Jag får bara använda plastglas. Detta av anledningen till att jag har sönder alldeles för många glas. Haha, det låter inte så bra? Känner mig litegrann som en litet barn; "Du får baaara använda de blååå plastglasen, du är inte tillräkligt stor för att ha ett vuxenglas, gjort av riktigt glas! Vänta tills du blir äldre, lilla gumman!" Haha! ;)
.
Och jag är jätteledsen att jag aldrig svarar på några kommentarer. Jag har inte tid. Men jag ska, jag lovar! Måste försöka hitta någon tid att göra det.

Jag ska få se Jeff Dunham!

Jag ska få se en av mina största idoler, buktalaren Jeff Dunham live om en vecka! :D Längtar så grymt mycket! Åh, jag börjar nästan darra då jag tänker på det! x)


Just nu passar jag min två åriga lillasyst...

Just nu passar jag min två åriga lillasyster som har magsjuka. Jag är så rädd att jag håller på att avlida ... Btw så funkar inte vår dator. Kan inte blogga på ett tag ... :(
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!