En av mina övernaturliga upplevelser

En händelse som jag inte kan förklara:
För några månader låg jag i sängen. Jag hade vaknat nästan en timme tidigare, men jag låg kvar i pyjamasen och läste en bok. Plöstligt hör jag tydliga steg på vinden ovanför mig, steg från en människa. Det finns råttor på vinden, men detta lät inte alls som deras lätta tassanden, detta var en människa, eller något mänskligt i alla fall.
Fotstegen började som från ingenstans och tog några steg så att den stannade precis ovanför mig. Den släpade på något som lät som en tung låda.
Plötsligt upphörde stegen och jag hörde ingenting mer. Jag tyckte att det hela var mycket besynnerligt, men lugnade mig med att det säkert bara var min pappa.
.
Så när jag klev upp och mötte pappa i köket lite senare frågade jag vad han gjort uppe på vinden. Han såg mycket oförstående på mig och sade:
"Jag har inte varit på vinden."
"Men vad gjorde morfar där då?" frågade jag istället.
"Morfar och mormor är bortresta. De åkte igår och kommer hem imorgon."
Då blev jag rädd och frågade alla i familjen om någon varit på vinden, men svaret var alltid detsamma: Nej. Ingen hade varit där. Men vems fotsteg hade jag då hört?
Pappa gick upp på vinden och kollade, men där var det tomt. Han försökte lugna ner mig genom att säga att jag säkert drömt det. Men jag vet att det inte var en dröm. Jag hade ju varit vaken i nästan en timme!
Denna händelse känns verkligen inte som endast fantasi. Jag hörde verkligen de där fotstegen och släpandet, det vet jag att jag gjorde. Jag inbillade mig dem inte.
Och jag kan inte förklara det.

I have a dream

"Jag har en dröm, att en vacker dag skall nationen resa sig och förstå... att alla människor är skapade lika... Jag har en dröm om att en dag skall mina fyra små barn leva i en nation där de inte skall bli bedömda av sin hudfärg, utan enligt innehåll av sin karaktär."
- Martin Luther King

Ny design

Jag håller på att fixa en ny design till bloggen, så den kan se en aning underlig ut under kommande tid :)

Två (tre) nya kategorier

För ett tag sedan skapade jag en ny kategori, "Stickat eller virkat", men det har ni inte kunnat se än eftersom att jag inte har publicerat något inlägg där. Men jag har ett inlägg på gång!
Fast nu har jag skapat ytterligare två kategorier. En kategori heter "Citat" där jag kommer publicera citat jag tycker om från filmer, historiska personer, människor i min närhet o.s.v.
Den sista kategorin heter "Övernaturligt". Okej, nu ska jag försöka förklara detta på ett bra sätt ... Jag tror på det övernaturliga, spöken m.m. Jag är inte psyko och sitter med ljus runt mig i en cirkel för att försöka tillbe andar från den andra sidan, nej. Men detta är lite utav min teori: Människor säger att övernaturliga saker inte existerar för att det är "omöjligt". Visst, de kanske har rätt, men var går gränsen för omöjlighet? Om vi ska sitta och tänka logiskt, så tycker jag inte att det låter mer än övernaturligt än att universum existerar. Vad är det, finns det ett slut och har det alltid funnis? Kan något verkligen funnits föralltid? Sedan finns vi människor här på en planet av miljarder och har blivit sjänkt med gåvor som intelligens och kärlek. Var det logiskt att det skulle inträffa? Och vissa tror att då människor dör stiger de upp till himmelen, men i sådana fall är det väl lika troligt att man själen vandrar på jorden - som ett spöke?
Så jag tror på det övernaturliga och är rädd för det! Det är svårt att inte vara det om natten då man förut kunnat intala sig att "spöken finns inte", haha. Jag har varit med om rätt många saker, som visserligen kunnat ha varit min fantasi, men som verkligen inte kändes som det - saker som jag inte äger besittningen av att förklara.
Det ska jag berätta om i denna kategori och övernaturliga saker som andra har varit med om. Och visst är troligtvis det flesta sakerna inbillning men ... kan verkligen alla vara det?

Teater-modellbilder

Jag hittade igen några gamla modellbilder som jag och syrran tog förra året. Jag skulle spela ledsen. Så jag gråter inte på riktigt, det är endast teater ;)
<p><span style=
.
<p><span style=
.
<p><span style=
.
<p><span style=

Första dagen i gymnasiet!

Jag hade trevligt. Visserligen så sprack jag en söm på min sko i panik att hamna efter alla, jag fick fånigt mycket höjdskräck i trapporna (som var max två och en halv meter höga) och jag hittar endast till teatersalarna och toaletterna - men ändå!
Klassen verkar trevlig, jag känner dem givetvis inte ännu, men jag tror att vi kommer att få tre härliga år tillsammans.
Skolan är väldigt mysig, maten godare än förväntat och lärarna som jag fick träffa var trevliga. Jag hoppas verkligen att detta kommer att bli toppen.

Gulp och tagg

Detta är ett tidsinställt inlägg så precis nu börjar jag gymnasiet. Gulp! Dock sitter vi alla i samma båt.

Gymnasiet

I morgon börjar jag gymnasiet. Jag kan inte tro det! Förra veckan började jag ju högstadiet, vad hände? Jag känner mig nervös-rädd-lycklig-förväntanfull-förvirrad-exalterad-skräckslagen-sammanbiten-sprallig. Allt på samma gång! Jag måste säga att det är en aning vilseledande. Vad ska jag känna?
.
Jag väljer det tredje ordet. Sådärja. Jippie!
.
Idag har jag rätt mycket att göra. Jag ska ...
♣ Städa rummet
♥ Sy
♦ Ta hand om djuren
♣ Käka kärleksmums
♥ Gå på kinaresturang med tjejerna
♦ Skriva på min berättelse
♣ Dö lite vid tanken av morgondagen
.
Jag dör nu! Jag ser ljuset ... Hälsa alla jag känner att älsk ... Okej. Nu ska jag skärpa mig. Jag kommer inte att dö. I morgon kommer jag bara att ha roligt. Och överleva. Iiihhh!
.
Förresten - jag har gjort en fandub! Jag har dubbat Rapunzel från Disneys Trassel. Dubbningen dyker upp någon gång nästa vecka! :)
Hm ... Rapunzel har ganska bra glans i sitt hår. Någon som råkar veta vad hon använder för hårinpackning ...?

Nancy Drew

Hejhopp! Se vad tidigt jag är uppe! Jag ställde alarmet och vaknade halv åtta idag! Tänkte att det var dags att ställa om dygnet, sisådär två dagar före skolstart ...
Hur som helst, denna film såg jag igår. Jag rekommenderar den. Lyckades till och med lista ut en del av mysteriet själv, mycket stolt över min hjärna, mohohahaha!

Jag saknar dig

Den är filmen verkar väldigt bra! Jag har läst om boken (som är verklighetsbaserad) tidigare, och fattade genast stort intresse för den. 
Jag är med och tävlar om två biobiljetter till filmen här.
Min motivering: Jag vill bjuda min fina syster Olivia för att hon är Cilla till min Tina.

Sexton saker som du egentligen inte alls behövde veta om mig

♣ När jag började buktala trodde ingen att jag skulle lyckas lära mig det.
♦ Jag har oerhört dåligt självförtroende.
♥ Jag har en enorm passion för att skriva.
♣ När jag och min kompis Adrian var små trodde vi att ett sånt där "elektricitet hus" där jag bor innehöll radioaktivt avfall och sprang vettskrämda därifrån ...
♦ När jag var elva år gammal bestämde jag mig för att jag ville bli författare och skådespelerska som vuxen.
♥ Mina favoritfilmer är de tecknade (film)klassikerna.
♣ Jag älskar verkligen sagor.
♦ Jag har ganska mycket krav då det gäller låtar och tycker att texten är mycket viktig. De låtar jag tycker bäst om kommer från tecknade klassiker.
♥ Jag håller på att ge mitt rum en "makeover". Det känns roligt och inspirerande!
♣ Jag tycker om att måla tavlor men är inte så bra på det.
♦ Jag skriver dagbok.
♥ Jag dagdrömmer ständigt.
♣ Jag önskar att jag var mer intelligent.
♦ Jag kan reletera mig ofantligt mycket till Belle i Disneys Skönheten och Odjuret och även en del till Rapunzel i Disneys Trassel.
♥ Jag bor och är uppvuxen på en hästgård. Jag har ridigt, kört (fast det började jag med då jag var lite äldre) och hållt på med hästar så länge som jag kan minnas.
♣ Jag har åkt ambulans en gång. Det var genom en ridolycka, jag bröt nyckelbenet och tappade minnet. Jag har fortfarande minnesluckor, och det var två år sedan nu.

Hjälp mig ...!

Jag behöver hjälp! Är det någon som vet vad melodin som spelas upp på den här (länk) sidan heter? Jag är kär i den och vill så gärna spela den på piano. Tack så mycket!

Disneys mästerverk

Selma kom och sade: Jag vill se Snövit (med gullig barnröst) och jag svävade på moln för att sätta på VHS filmen. (Tänk! Min lillasyster vill se den underbara Disneyklassikern istället för detta nya skräp, så stolt jag blir!) Jag såg en bit av filmer med henne (jag har sett den säkert en miljard gånger). Hon pratade med i den onda Drottningens repliker (är det förresten ett bra tecken?) och härmade flera saker som karaktärerna gjorde :) Hon lade fingret för munnen och ropade SCH! till mig då de gjorde så på filmen, hon skrek då de gjorde det och nynnade med i låtarna. Sötbomb!
.
Åh, jag är nog förälskad i Toker ... ♥


Freedom writers

Jag zappade mellan kanaler och såg att filmen Freedom writers gick. Jag hade ingen aning om vad det var. Jag funderade på att stänga av tvn, men bestämde mig för att ge den en chans. Det ångrar jag inte.
.
Den är rörande, och tar upp viktiga frågor som förintelsen och kränkande behandling mot svarta.
.
Filmen handlar om en lärare som ska undervisa i en klass där majoriteten är svarta och ingen annan tror på eleverna.
.
Under en scen i filmen frågar läraren hur många som har hört talas om förintelsen. Den enda vita eleven i klassen räckte upp handen. Därefter frågade hon om någon hade skjutit mot någon av dem. Alla utom den vita räckte upp handen. Jag lade mig på sängen och grät.
.
Dessutom läste dem ur Anne Franks dagbok, och hon har spelat en rätt betydande roll genom filmen. Jag har forskat rätt mycket angående Anne Frank och kände igen mig då stycken ur boken lästes upp. Även Mies Giep (hon som gömde Anne Frank och hennes familj under kriget) och flera överlevare från WW2 är med, även om jag är tror att det är skådespelare till personerna.
.
Den här filmer rekommenderas!
.

Den är baserad på en sann historia.


You are beautiful without your fakeup
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!