GOTT NYTT ÅR!

.


Vita Häxan

Jag, min syster och några vänner håller på att göra en egen liten filmatisering av Narnia - Häxan och Lejonet. Jag ska spela Vita Häxan, Susan och stå för smink + att jag förmodligen ska sy några kostymer. Det kommer bli hur roligt som helst!
För några dagar sedan provade jag att sminka mig inför rollen som Vita Häxan. Vad tycker ni om resultatet?Svart eller rosa satinband?

Jag ska sy denna klänning, men kan inte bestämma mig om jag ska har svart eller rosa satinband! Vad tycker du?

(Jag beklagar oskärpan på denna bild)

Förtrollad-klänning

Jag såg nyligen om filmen Förtrollad (helt underbar film) och jag har blivit så inspirerad av hennes klänningar! De är riktigt vackra och karaktären syr dem själv.

(Denna klänning köpte hon dock)

.
Jag satte upp några tyger på min provdocka för att försöka återskapa den första klänningen till vissa mån. Såhär är resultatet:
Jag önskar att sy klänningar inspirerande av hennes klänningar och jag ska köpa in tyg i morgon då jag, min syster och vår kära vän Emma ska sätta oss på ett mysigt café, diskutera sömnadsidéer och shoppa loss i tygbutiken. Dock kommer jag ej att använda något av det tyg som jag har använt på provdockan på bilden eftersom att jag har andra planer för det. Den planen skall jag visa er senare! :)

Mina julklappar!

Armbandet var tydligen från Tyskland! :)
Ser ut som en =)!
En till buktalardocka(!)
Och det bästa av allt:
Denna klapp fick mig bara att skrika! HELT UNDERBART!! <33 Presentkorten är på en sömnadsbutik. Ni kommer att få se mycket sömnadsinlägg i fortsättningen, det vill jag lova!
Dessutom fick jag kläder, nya ridskor, biobiljett, ny ridjacka med reflex, gratis sms för ett år och 2000 kr. Vad fick ni i julklapp? :)

Jul

Jag hoppas att ni har haft en fin jul! Jag ursäktar min dåliga uppdatering, men julen är familjens högtid och inte datorns! Det förstår ni säkert.
Nu känns det rätt sorgligt att lägga upp en sådan här bild ... Men här har ni en i alla fall!
.
Under jul åkte jag, min bror och min morfar till en familj morfar känner för att vara tomtar. Jag tog med mig Sigge och han berättade för familjen att det var så mycket att göra i verkstaden att till och med fåglarna fick hjälpa till. De gapade och gjorde stora ögon! Roligt!
Sedan åkte vi hem och tomtade där.
.
Lite senare idag lägger jag upp vad jag fick i julklapp, kika in då om ni vill! :)

God jul :-)

God jul :-)


Dan före dan före dopparedan

Jag har nu jullov och snart är julen här! ♥ Frid i själen.
Idag på skolan var det en underbar julavslutning med ett besök till Narnia, dans, musikorkester, teatertvåorna som gjorde en väldigt rolig parodi på Kalle Ankas julkort på julafton. m.m.
Dessutom skrev vi i klassen lappar till varandra med komplimanger, som faktiskt var min idé eftersom att vi gjorde det under nians julavslutning!
Ha det underbart! :)

Buktaleri på skolans öppna scen!

Igår hade vi julgård på min skola, en eftermiddag med en massa härliga jul-aktiviterer t.ex. Finding Santa, Mysteriet på Greveholm och Grinchen visning, julfika m.m.
.
Det fanns även öppen scen för elever. Flera elever spelade och sjöng och jag tänkte under säkert en timmes tid "Ska jag göra det? Nej, jag vågar inte ... Jo, jag vågar! Äsch, de tycker säkert inte om mig ... Eller?"
.
Slutligen bestämde jag mig för att bara göra det. Så jag bad om att få en mick som man kunde ha långt nere (så att man skulle se att jag inte talade utan att röra munnen) men ändå höras tydligt.
Jag har det tyvärr inte filmat (jag såg en flicka som filmade, men känner henne inte) men jag kan redogöra händelsen för er:
När jag sagt: "Hallå?" i micken trettiotusen gånger och den äntligen fungerade sade han som skötte tekniken åt mig att se på publiken istället för micken och jag såg lite genant upp på de 100-200 (jag vet inte riktigt hur många det var, jag är urdålig på att uppskatta - men det kändes som ungefär så många i alla fall) eleverna som såg på mig. De verkade inte speciellt nyfikna, utan endast lite artigt uppmärksamma. Alla trodde förmodligen att jag skulle sjunga och det hade ju flera stycken gjort tidigare.
"Hej", sade jag.
"Hej", svarade några i publiken, de mest engagerade längst fram. 
"Jag heter Linnéa och jag är en buktalare."
Här fick jag en reaktion.
.
Folk hoppade och skrek förtjust till, klappande händer och skrattade stort. En sak var säkert: NU var alla väldigt nyfikna.
Jag skrattade till av deras reaktion och var mycket förvånad över deras respons redan då. Jag taggade verkligen till kan man säga. Jag fortsatte:
"Jag har tyvärr inte med mig min docka (jag visste inte att det skulle vara öppen scen) men jag har min ... hand."
Jag höll upp min hand som en liten mun och folk skrattade. 
"Jag har ritat små ögon på den. Eller Ida har gjort det. Ja ... Hej min hand."
"Hej", buktalade jag och rörde min hands mun.
.
Människor skrek rätt ut. Nu var det den förra reaktionen gånger tusen.
"Vad vill du göra?" frågade jag.
"Sjunga en sång. Rudolf med röda mulen!"
Jag buktalade/min hand sjöng sången medan folk gapade, skrek och skrattade. I slutet av alla verser fick jag slut på luft, vilket lät rätt gulligt då handen gjorde det, så folk skrattade ännu mer.
När jag sjungt klart låten var responens galen. Publiken gjorde som tidigare, fast nu tjoade det och klappande händerna jättehögt. Jag blev helt chockerad och skrattade och lade handen (den andra handen) för munnen av förvåning. Jag hade aldrig någonsin förväntat mig detta.
När sorlet lagt sig lite sade handen:
"Tack så mycket, vad snälla ni är!"
Folk skrattade ännu högre, eftersom att handen tog all creds.
"Tack så mycket", sade jag och klev av scenen. Folk fortsatte det höga applåderna och tjoandet. Det var helt galet!
Mina fina vänner kramade om lyckliga mig och jag kunde inte sluta le. Flera kom fram till och berömde, en sade till och med att jag var höjdpunkten på hela dagen!
En berätta lite sorgset att hon missade det så jag hade en liten mini-show för henne. Det var också roligt.
Mina vänner sade att en kille som var en av dem som gapat mest under mitt framträdande vände sig om till sina vänner efteråt och utbrast:
"Det där var hur häftigt som helst!"
Och en annan vän hörde en säga:
"Det var en som buktalade på scenen! Jag trodde att hon skulle sjunga, men sedan kom hon och räddade dagen!"
När jag åkte hem den dagen kunde jag inte låta bli att le stort under hela bussresen. Haha, folk måste ha undrat vad det var med mig! Jag höll till och med på att missa min hållplats.
Folk sade att jag såg lugn ut på scenen, men jag var mycket nervös! Jag hade knappt haft tid alls att planera numret och det var mycket större publik än vad jag tidigare uppträtt inför. Dessutom var detta endast mitt tredje större buktalarframträdande.
Detta kommer jag att kunna leva på i månader! :D

Win a date with Tad Hamilton

Det blev inget Brigdet Jones igår! Tv:n sammarbetade inte. Isället såg jag och min syster på "Win a date with Tad Hamilton"! :)
Jag har sett den tidigare och är en av mina allra favoriserade romantiska komedier filmer. Den handlar om småstadsflickan Rosalie som vinner en date med den stora skådespelar-idolen Tad Hamilton. Medan Tad mot all förmodan börjar få känslor för Rose, försöker förtvivlat Roses bästa vän Peter, som är hemligt förälskad i henne, få uppmärksamheten. 
En mycket rolig och charmig film som man inte kan låta bli att le stort av! :)

Bridget Jones!

Slå på tv:n, Bridget Jones dagbok börjar NU! :D'
Jag älskar den här filmen. Jag tycker personligen att den har en sorts modern "Stolthet och fördom" känsla över sig :)

Buktaleri-video "Blooper"

Jag hittade igen en ett och ett halvt år gammal buktaleri-video som egentligen är en blooper. Det var då jag försökte göra "Idas sommarvisa", men min lillasyster kom in i bilden och ja ... förstörde.
En rätt onödig video, men ändå x)

Fina flickor

Det här är jag och min vän Hanna under vår engelska-lektion. Vår vän Linda ville inte vara med på bilden för att hon sade att hon var ful, men hon är jättevacker!! Så det är en stor lögn.
Är det någon som har lite blogg-tips till mig?

Mitt liv är här igen!!!

HEJ! Gissa vad som hände idag?! Jag fick mitt liv tillbaka!!!! Terminens sista prov (vi hade både historia och matte prov direkt efter varandra i morse!) är gjorda och den enda kvarstående läxan är att läsa ut Engelska-boken. Jag är tillbaka på bloggen!
Såhär lyckliga är vi just nu!

Törnrosas klänning

När jag och Olivia var små argumenterade vi alltid om Törnrosas klänning var vackrast som rosa eller blå. Olivia tyckte blå och jag rosa (det var min favoritfärg).
För ett tag sedan kom vi in på ämnet.
"Minns du då vi grälade om vilken färg på Törnrosas klänning som var finast?" log jag.
"Haha, ja", svarade min syster.
Jag var tyst ett ögonblick och sade sedan:
"Men den var ju faktiskt vackrast som rosa."
"Va? Blå var ju finast!"
Och så fortsatte diskussionen. Vi var återigen 7 och 5 år gamla.
Klicka här för att se jag och min syster bråka angående klänningen.


Bloggextra.seLadda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!