Crossover - Belle och Phoebus

Jag har helt fastnat för Disney/Non Disney crossovers just nu! (=Videor där de har klippt ihop tecknade klassiker till en video, som oftast berättar en annan berättelse än de ursprungliga.)

Det är verkligen fascinerande och jag har bestämt mig för att lära det själv. Jag brukar klippa ihop videor i Windows Movie Maker, men där kan man ju inte klippa ihop två videoklipp till ett. Syster har laddat ner programmet, och jag ska lära mig det! Punkt slut!
Jag ser fram emot att kunna bemästra detta :)

Detta är den bästa crossovern som jag har sett. Det är klipp från Disneys Skönheten och Odjuret och Ringaren i Notre Dame.
Cast:
Belle
Phoebus
Frollo - Belles far
Quasimodo - Belles bror
Gaston - Belles trolovade

(Den är inte svår att förstå, så egentligen behöver den ingen förklaring, men jag kan göra en kort ändå ...)
Belle och Phoebus träffar och förälskar sig i varandra. Det misstycker Belles far, Frollo som vill att Belle ska gifta sig med Gaston. Han låser in henne och förbjuder henne från att träffar Phoebus mer.
Hon gör det i alla fall, och Phoebus blir tillfångatagen och döms till döden. Nu måste Belle göra allt för att rädda sin älskades liv ...Hon har gjort den.

Jag har designat två klänningar digitalt(!)

Jag brukar fylla upp massvis med A4 ark med klänningar som jag vill sy, men nu har jag faktiskt designat två digitalt! Det var riktigt roligt!
Jag tävlar med dem i en tävling där man kan vinna en utlandsresa och att ens klänning säljs i butik (och man får klänningen själv också.)
Jag ville egentligen ha en långklänning men det gick inte :/ Men jag gjorde dem fenimina och med spets som jag älskar! Jag kanske syr några liknande klänningar :)
Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Om du tycker att min klänning är vacker, rösta på min klänning här!

 

 

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Om du tycker att min klänning är vacker rösta på min klänning här!

 

Jag avskyr då folk skriver på sina bloggar, eller då jag får kommentarer i liknande skrift: "Gå in och rösta på min klänning, så länkar jag dig!"

Jag tycker faktiskt att sånt är fusk. Om du vill rösta, så rösta ärligt och på de klänningar du VILL rösta! Rösta gärna på mina - men bara om du tycker att de förtjänar det! :) Jag föredrar sanningsenliga röster.

Eller gör en egen klänning :)


Tim Burton ska göra Ringaren i Notre Dame

Tim Burton ska göra en egen filmversion av Ringaren i Notre Dame, självfallet baserat på Viktor Hugos skräckroman i samma namn.
Castingen är ännu inte klar.

Jag tror att denna kommer att bli helt fantastisk! Jag beundrar verkligen Tim Burton. Han har ett särenligt sätt att skapa filmer som tycks gripa tag i tittaren och föra den till en helt annan värld, på ett magiskt och övernaturligt vis.
Jag skall definitivt se denna!

Några filmer som Tim Burton har gjort är Alice i Underlandet (den nyaste otecknade versionen såklart), Kalle och chokladfabriken och Sweeny Todd.


Glad midsommar!

Glad midsommar! :) Som vanlig ska jag fira med vänner, god mat, blom-plockande med häst och en stor öppen vagn (tappade namnet för tillfället :P), övernattande, midsommarstångdansande, och lekar och tävlingar :)
Vi hörs senare!


Onödigt babbel

Idag har jag varit på stan med Sara. Jag köpte jordgubbar. Det fanns tre stånd som sålde jordgubbar, alla bredvid varandra (eller ett var lite längre bort för att vara helt uppriktig ...)
Två stånd var alldeles bredvid varandra. I det ena sålde de jordgubbar för 10 kr/kg och i den andra för 30 kr/kg. Hmm ... Hur tänkte de egentligen?
Det knäppaste var att det var flera som ändå gick till det dyra ståndet ...

Senare skulle vi ta något att äta. Vi velade på ett café.
"Jag tror jag ska ta en macka ...", sa jag.
"Jag tar nog en frukt", var Saras svar.
Sedan upptäcker vi samtidigt att de även säljer pannkakor.
Vi tittar på varandra, spärrar upp ögonen och skriker i upphetsad ton: Pannkakor, PANKAKOOOOORRR!!
Som ni nog förstår så blev det pannkakor.
Haha :D

Okej, detta var nog det onödigaste inlägget som jag har gjort! x)

Svar på två kommentarer

Anonym om Selma klänning:
Du är jätteduktig!

Svar: Tack så jättemycket! :D Jag blir jätteglad!


Anonym om Selma klänning:
Den var jättegullig!! Vad duktig du är på att sy! Jag kan knappt sy en väska...

Svar: Tack x1000! :) Jag blir så lycklig =) Jo, det kan du nog! Det är inte så svårt att sy egentligen, det är bara att inte ge upp! :)

Longboards och franska

Alla mina kompisar verkar ha blivit besatta av tanken av longboards (om jag har förstått det rätt - någon längre form av skateboard). Överallt på bloggarna ser jag; Longboards, longboards, longboards! Haha c(=
.
Min bror har en skateboard som jag försöker ta mig fram på, med mindre lyckat resultat (det är ett mirakel att jag fortfarande lever, nyligen så trampade jag för långt bak på den så att den FLÖG iväg i 180 km/h rakt på Selmis stol). Jag kommer att förstöra mitt hus.
.
På tal om att bli insatt i något så har jag blivit insatt i tanken på att lära mig franska. Jag älskar språket och kulturen, varför valde jag egentligen spanska?!
Fast jag tycker i och för sig om spanska också. Hm ...
.
Men inga problem, jag kan lära mig franska själv. Jag lärde mig att buktala själv, jag kan klara det!
But why does it has to be so god dame hard?!
.
Så krångliga ord och uttal! Men skam den som ger sig!! :P Det är häftigt att kunna språk.
Shiit! Nu MÅSTE jag städa! Det ska vara fint här på midsommar. Jag har försökt att städa i över en timme, men det finns ju så mycket annat att göra. Suck ... KONCENTRATION NU LINNÉA - YOU CAN DO THIS!!!!

Hatt i huvetSelmis har ett speciellt uttryck som hon går omkring och säger: Hatt i huvet = Hatt på huvudet. Hon hade byggt sin version av Mount Everest med hjälp av muggar och sa till mig: Hatt i huvet. Så jag testade. Och se - jag HAR faktiskt ett balanssinnne!

Selma

Jag säger till Selma att jag ska fotgrafera henne och genast gör hon denna min:Haha! Men sedan lyckas jag faktiskt få en normal bild med:


FlätaDet är så fint med fläta! Naturligt och vackert! Det kommer jag att köra mycket på i sommar! =)

Selma klänning

En liten sommarklänning som jag sytt till min lillasyster Selma (2.5 år).
Någon som tycker något? :)Inte världens bästa bild, men det delar sig mellan överdelen och kjolen i alla fall ;)

Godmorgon och långklänning!

Godmorgon solstrålar! Här skiner solen, mitt rum är för en gångs skull hyfsat städat (dock enbart mammas förtjänst) och jag har MÄNGDER av tyg att sy av! Så härligt!

I förrgår fyndade jag tyger, tre vackra spetsmodetyger. Jag gissar på att de kommer räcka till ca 4 klädesplagg. Och de kostade 60 kr! Det blir 15 kr per klädesplagg. Hur många gånger kan man egentligen köpa en långklänning i spets för 15 kr?
Det är så underbart att sy! Jag kan välja precis hur jag vill att mitt plagg ska se ut, underhållas av att sy det och tjäna otroligt mycket pengar.
Jag köper inte kläder i affärer längre. Jag köper tyger och syr mina egna kläder väldigt billigt! Det är underbart.

Efter att ha sytt klart klänningen som jag håller på med nu och toppen så kommer jag att sluka dem! Jag ska sy en kofta, en klänning och en långklänning. Det vita tyget har jag inte bestämt ännu, men det blir nog en klänning. Jag klarar inte av byxor och tröjor.


Ursäkta att jag visar tygerna via webbkameran, i stället för ett fint foto. Men min kamera har inget batteri.

Jag har skissat upp hur jag vill att kläderna ska se ut, men jag har flera olika versioner angående långklänningen. Hmm ...
Jag har surfat runt lite efter inspiration och funnit detta:
(De två första kommer från nelly.com och de två sista kommer från hm.se)

Åh, jag dör. Långklänningar är så otroligt vackra, så länge de har något gammaldags över sig. Eller vad tycker ni, gillar ni långklänningar? :)

PS. Kika in senare idag, då kommer jag att visa en klänning som jag sytt till min lillasyster! :)

Pirates of the Carrebian 4 - (kort) recension

Handling: Jack är på jakt efter Ungdomens källa, som kan ge en åren av en annan person. Men han är inte ensam om att vilja finna källan. Även Englands/Spaniens kung är ute efter källan, och även den ökände piraten Svartskägg (han fanns även i verkligheten) och hans dotter Angelica (som dessutom är en gammal flamma till Jack).
Under den farofyllda resan möter vi även nya karaktärer, så som den kristna Philip och sjöjungfrun Syrena.

Filmen får betyget 4.5/5 av mig. Den var spännande och rolig, men samtidigt saknade jag Will och Elizabeth. Jag tycker verkligen om filmen, det gör jag, men jag greps inte lika mycket av den som den första Pirates of the Carrebian.Hola

Hoppas att eran start av sommarlovet har varit lika bra som min! Jag har sett Pirats 4, ätit gott, köpt Trassel (och inspirerats till tusen), fyndat tyger, varit med hästarna och skrattat med Emma och Olivia =)
Senare ikväll kommer en kort recension angående Pirats 4 så kika in då! :D

Morgana inspiration

Jag är sugen på att sy en lång mörkblå klänning i överdrag av ett chiffongliknande tunt tyg! Något som liknar de klänningar som Morgana från serien Merlin brukar bära :)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!