Spankalektionen

Idag hade jag tänkt ta upp något som ej ligger mig kärt om hjärtat, nämligen dagens spanskalektion.

Den kunde ha blivit bra. (Eller så bra som en timmes och tjugo minuters spanskalektion på en tisdageftermiddag nu kan bli.) Men så ville ej ödet.
Vi skulle läsa en spansk text högt.

Efter att de första eleverna läst sin bit och kunde pusta ut så tittade läraren ut genom klassrummet, i jakt på sina nästa offer. Jag nästan begravde min näsa i bänken för att hon inte skulle se mig.
Men eftersom att jag (såklart) satt mig längst fram så föll lotten på mig. 
 "Du ska vara receptionisten, Linnéa", sade hon.
Jag kastade en blick på receptionistens stycke och ville dö. Det var hur mycket text som helst, krångliga ord och massa höga NUMMER. Jag är jättekass på nummer över 29.

Paniken steg inom mig, ångest och nervositet forslades genom kroppen. "Vad ska jag göra?" tänkte jag förtvivlat. "Vad ska jag göra?!"
Kanske låstatssvimma. Ligga på marken som en död fisk, kippa lite efter andan, gny tyst och ömkligt. Kanske mumla lite om att jag ser ljuset eller så.
Då borde jag inte behöva läsa texten?

MEN förmodligen skulle jag väcka större uppmärksamhet om jag såg ljuset istället för att läsa den där fördömda texten (eller?) så jag bet mig själv i läppen och tvingade munnen att forma orden.

Till en början gick det rätt bra. Eller accetabelt, i alla fall. MEN sedan kom jag till det riktigt svåra orden och de förbannade numren och paniken var tillbaka. Då skedde det.
Jag stakade på ett ord.

Redan då visste jag att det var kört. Stakar man sig på ett ord, så stakar man sig på alla om så ordet skulle vara "Si". Så därefter, lät jag som en stammande åsna.

En besvärad tystnad stiger i klassrummet, jag är röd som en kokt hummer och vill sjunka genom marken. Jag försöker titta bort, men det finns ingenstans att titta. Jag glor ner i boken. "Jag vill dö, jag vill dö, jag vill dö."
Kanske hade "jag ser ljuset" idén varit bättre ändå?

Jag kunde nästan höra de andras tankar (jag går dessutom spanska med en naturklass där alla hade MVG ++++++++++ i spanska) och undrar hur de kommer att behandla mig följande tid framöver - ignorera min existens och undvika min blick, eller spetsa mig på en påle och dricka mitt blod för straffet för oerhört misslyckande och forever and ever döma mig till loser.

Åh, jag vill inte ha spanska på fredag. Jag får göra mig lite extra fin så att jag kan försvara mig med att svinga håret i ögonen på dem, eller kittla dem med ögonfransarna om de försöker äta upp mig på fredag.


Mmm ... No me gusta español.

Första advent'

(Pepparkaks-Nalle Puh goes korsett)Julstök hos familjen! Mycket härligt.

Idag är det första advent! (Som ni förhoppningsvis känner till.) För min egen del innebär det mysmiddag ikväll med familjen och mormor och morfar och KINAMAT! Obrytbar tradition.
Dessutom ska jag göra bort några saker som jag måste göra idag, läxa, städa rummet o.s.v. Det känns tråkigt och jobbigt, men det kommer att kännas skönt på det är gjort. Ha en underbar första advent hörrni! :)

Förresten, inga kommentarer på förra inlägget än. Jag som tyckte att jag var riktigt festlig då jag slängde ihop mina historier angående mina arbetskollegor. Jag kan i alla fall låstas att ni skrattade er av stolen där hemma. Vi skrattar tillsammans? HAHAHAHAHAHAHHA, LINNÉA SÅ FYNDIG HAHAHAHAH!
Hehe.

Världens underbaraste teaterlektion

"Eftersom att både jag och Johnny Depp är rätt blyga så blir det en fnittrig stämning då vi ses" - citat från gästläraren som hade lektion med oss på teaterlinjen idag!

Peppe är god vän med vår teaterlärare och han är både frilandsskådespelare och clown. Dessutom utbildar folk inom stagefighting och lär duktiga skådespelare (Johnny Depp, Orlando Bloom, Kiera Knightely, Tom Cruise, Angelina Jolie, Bruce Willis, Viggo Mortensen m.m) hur de ska slåss inför teatrar och film. Han har gjort all koreografering till Arn-filmernas stridsscener, hjälpt till vid Pirates of the Carribeans, Sagan om Ringens, Drömmarnas Horisonts, Narnia 3;s, Robin Hoods, Zorros, Wanteds koreogrfi och många fler.
Han är med andra ord otroligt duktig!

Peppe lärde oss hur man slåss på scenen så att det ser trovärdigt ut, fuska slag och stryptag, hur man drar i håret så att publiken tror att det händer, hur man faller utan att göra illa sig och ännu mer. Vi hade lektion med honom i över tre timmar! Det var svårt, men mycket roligt.

Bildkälla: http://www.musikalakademien.se/?p=pagang


**********************************************************************************************

Okej, eftersom att jag och många skådespelare har haft samma lärare så skulle vi kunna säga att jag är kollega med dem.

Typ.

Jag tänkte berätta lite minnen om mig och mina kära kollegor!

Först ut:
Johnny Depp:


När jag och Johnny en gång tog en kaffe efter en tagning av en scen till Pirates of the Caribbean 5 (Vadå ...? Har jag inte sagt att jag är med i den?) så såg han mig djupt i ögonen en lång stund. Han smuttade lite på det mjölkfyllda kaffet så att han fick en mjölkmustach (hur han nu lyckades med det eftersom att mjölket blandats ut med kaffe) och sade med en mörk Jack Sparrow stämma; 
 "Linnéa ... I don't think I ever told you this but ... you're a hell of an actor."
Sedan sade han att jag var bäst i världen på skådespeleri. Till och med bättre än honom.
Det var väl rätt gulligt!

Orlando Bloom:


Det enda jag kan säga om denne man är att om inte han varit 18 år äldre med flickvän och barn så skulle det ha blivit vi två!

Keira Knightley:

(Vi sitter och njuter av sommaren framför en pool, ser ni väl?)

Jag och Keira är soulmates. Hur många gånger har vi inte gråtit till Stolthet och Fördom? När hon och Mr Darcy möts i soluppgången, det kan inte ens huvudrollsinnehavaren låta bli att beröras av!

Angelina Jolie:


Mmm, flera års löninkomst bara att sitta barnvakt! Det kallar jag att utnyttja kollega-skapet.

Viggo Mortensen:


Eftersom att vi båda är stolta skandinavier så kände nog jag och Viggo ett connection redan från första stund. Det var helkul eftersom att alla de andra amerikanarna inte fattade ett dyfft av vad vi talade om under pauserna i inspelningarna. Fast i och för sig, så förstod inte jag honom heller för att vara helt ärlig. Vem förstår danska?

*********************************************************************************************

Okej. CUT! Nu börjar min alldeles förträffliga underbara humor att spåra ut. Jaja, jag erkänner! Det är Peppe som är kollega till de där skådespelarna, inte jag ... Sojjy.

Men jag lovar att all text innan bilden på Peppe är helt sann. Det var verkligen en väldigt lärorik och underbar lektion med en väldigt rolig och framgångsrik människa. Jag hoppas verkligen att min lärare bjuder hit honom igen någon gång! :)

We heart it punkt com

391327_238155896248838_167979786599783_708949_1739990455_n_large

 Klockrent

Haha, den här bilden är ju för underbar! ♥


Källan står på sidan av bilden!

Svar till Mee och The asm one

The asm one xd om Steg för steg hur man gör en spökbild i Photoshop:
vad häftig! :D
   
  22 November, 19:45  
  Meee om Steg för steg hur man gör en spökbild i Photoshop:
Tack så mycket! är det gratis?


Svar till The asm one: Haha, tack - ja visst är det? :)
Svar till Meee: Varsågod! Photoshop är inte gratis, men det går att ladda hem gratis testversioner av det :) Googla!

Steg för steg hur man gör en spökbild i Photoshop

Börja med att ta två bilder. Var noggran med att bakgrunden ska vara så lika som bara möjligt!
(Om jag skulle ta om bilden så skulle jag hellre ha nere benen, jag tror att det skulle se bättre ut.)
Du kan också göra så att det bara är en människa på en bild så att det endast är ett spöke på bilden. 
 
Klicka på bilderna för att göra dem större!


Klicka på bakgrund och gör detsamma.
Sen är du klaaaar! :D

Spökbild

I morgon kommer det upp en beskrivning hur man gör sådana här spökbilder i Photoshop! :) Förlåt att det tog lång tid, Hedda!Baletten i går var förövrigt väldigt fin. De var duktiga både på dans och teater. Men det blev lite långtråkigt att se hela tiden, så jag tog lite pauser, men såg det mesta :) Dessutom var jag lite för tidspotimistisk då det gällde min bakning så då och då fick jag springa och titta efter min kladdkaka i ugnen :P

Den Lilla Sjöjungfrun som balett i kväll

I kväll i Kanal 2 går H.C Andersens Den Lilla Sjöjungfrun som balett, kl. 20.00. Den ska jag se, jag är mycket nyfiken på vad det kan vara för något. 

Såhär beskrivs den; Uppoffring och obesvarad kärlek är temat i koreografen John Neumeiers balett Den lilla sjöjungfrun. Ikväll får vi se San Francisco Ballets uppsättning från 2010, där Neumeier står för koreografi, ljusdesign, kostym och scenridåer. I denna filmiska föreställning mixas dans och skådespeleri. Baletten hade världspremiär i Köpenhamn 2005 och var en beställning av Kungliga danska baletten till tvåhundraårsjubileet av Hans Christian Andersens födelse. Kompositör är Lera Auerbach.Bilden är från en annan balettuppsättning av den.


Blommor i håret

Ibland gör man sådana här fynd, som att t.ex hitta ett blommigt hårband för 35 kr! :)Och ibland gör man fynd som inte gör till någon nytta. För ett tag sedan hittade jag ett par underbara Audrey Hepburn örnhängen för 25 kr, som försvann spårlöst nästa dag! Det går inte ihop, jag lade dem på skrivbordet men plötsligt var de borta. Ledsamt :(

Svar på kommentar om Vägen till El Dorado

Anonym om Non/Disney maraton!:
Vilken film är den andra bilden?
Svar: Bilden är från filmen Vägen till El Dorado (The road to El Dorado) gjord av Dreamworks :)
Svar på kommentarer

Hej. Jag tänkte svara på lite kommentarer nu. Eftersom att jag har börjat känna att lite för många inlägg är "Svar på kommentarer" inlägg, så kommer jag att dra ner på dem och svara på fler kommentarer som inte innehåller blogg eller email samtidigt istället :)

lollo om Ett skrivet meddelande(?):
oj :/
förrästen så är såna här inlägg väldig intresanda och man fastnar lite vid dom! Om det har hänt fleraa saker så skriv gärna dom! Om du vill dela med dig av det förstås :D
Svar: Tack! Jadå, jag tycker att det är rätt roligt att berätta sådant som hänt och jag har mycket kvar att dela med mig av :)
16 November, 19:32  
  The asm one xd om Ett skrivet meddelande(?):
oj vad obehagligt :S

Svar: Ja :S
   
     
     
     
   
   
   
   
   
   
the asm onexd om Fotografering med Emma och Olivia - Del 2:
vad fina bilder!!! <3 :)

Svar: Tack så mycket! :)
   
Emma om Fotografering med Olivia och Emma - Del 3:
Der var jag i förra komentaren xD
missade tydligen namnet... xD
   
Anonym om Fotografering med Olivia och Emma - Del 3:
haha älskar er<3

Svar: Vi älskar dig med Emma <3
   
Meee om Målning och fungerande blogg:
Vackert!<3<3 ^^

Svar: Tackar som ödmjukast :)

*****************************
Ska dessutom be om förlåtelse för ev. kommande dålig uppdatering. Jag har mycket i skolan och stressar alldeles för mycket. Jag har svårt att sova om natten för att jag känner mig så stressad och pressad av mig själv :/ Ni förstår säkert, ni är så underbara!

I remember

Denna melodi är så vacker.


Stål-Henrik

Gissa vad jag gjort idag? Kramat Stål-Henrik! ^^

Han var med i en pjäs jag såg med klassen (går som sagt teaterlinjen så vi får se massa föreställningar!) och blev helt enkelt tvungen att tjäla en efter föreställningen.


Anastasiadubbningen

Något som jag sagt tidigare, men inte nämnt på sistonde är Anastasiadubbningen. Jag och min syster håller på att dubba hela min favoritfilm, nämligen Anastasia. Vi har tagit bort allt ljud, så förutom rösterna fixar vi även bakgrundsmusik och ljudeffekter. Vi ska också göra extramaterial.
Det är hur kul som helst, men ett stort projekt! Vi har hållit på sedan sommaren 2009, även om vi har tagit pauser i arbetet och dubbat om scenerna flera gånger.

Under höstlovet tog vi ungefär 8 scener på två dagar! Duktiga vi var då! ;)

Världens underbaraste film! ♥Filmen är löst baserad på Romanov-familjens öde. Jag borde verkligen göra ett långt inlägg om den här filmen någon dag! Tid, vart tar du vägen?!Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!