The adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn

Jag kom nyligen hem från bion, då jag såg The adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn (Tintins äventyr - Enhörningens hemlighet). Jag kan inte sluta le.
Den var helt otroligt bra!

Det är en av de bästa filmer som jag har sett (trots att den innehöll kärlek, förvånande!) och något är säkert: Då Peter Jackson har ett finger med i spelet kan det aldrig bli fel.
Filmen är den första av tre stycken (om jag har förstått allt rätt, men så måste det ju nästan vara eftersom att den slutade i en cliffhanger!) och den här filmen är baserad på tre av Hergés album om den unge och modiga journalisten och hans hund Milou (som i filmen hette Snowy, vilket rörde till det lite i skallen till en början) - Krabban med guldklorna, Enhörningens hemlighet och Rackham Den rödes skatt.

Jag är ett troget Tintin fan sedan barnsben och kommer aldrig att glömma då jag fick mitt första album då jag fyllde år, Det sönderslagna örat.
Då jag tänker på Tintin går tankarna genast iväg till då jag och min syster låg och lyssnade till pappas stämma då han läste albumen högt för oss. Trots att jag sedan lärde mig att läsa, ville jag att han skulle berätta sagorna högt, annars skulle det inte vara detsamma.
Jag kommer också ihåg avsnitten som sändes på tv och alla filmer vi köpte.

Jag såg den i 3D (effekterna var överrumplande) och samma animations teknik har används som för att skapa Gollum och James Camerons blåa avatarer. Det vill säga - innan karaktärernas animation kom till så har vartenda ansiktsdrag spelats av skådespelare.

Jamie Bell (bland annat huvudkaraktären i Billy Elliot och medverkande i King Kong) spelar Tintin, Andy Serkis (Bland annat Gollum) spelar Kapten Haddock och Daniel Craig som Sackarin.
Deras skådespelarinsatser var förträffliga.

Mycket imponerande! Jag trodde mycket gott om filmen, med den var faktiskt ännu bättre än jag trodde! Full pott!Sedan var ju Tintin så stilig att jag inte kunde slita blicken från honom ...


Visdomsord

weheartit.com


Svaren från Frågestunden Del 3

Detta är den sista delen från Frågestunden. Tack så mycket för frågorna, de var mycket bra och väldigt roliga att svara på! :)Frågor som kom in efter att jag gjort klart videorna:

Alexandra om FRÅGESTUND!!:
Hur länge har du haft din blogg? :) den är jättefin!:)
   
Elin om FRÅGESTUND!!:
Varför har du typ slutat blogga? :(
Svar till Alexandra: Hej! Tack så otroligt mycket! Jag har haft min blogg sedan Maj 2009, jag blev halvt tvingad att skapa den av en kär vän, vilket var tur det! :P Mina första inlägg är bara fantasy-baserade, eftersom att detta först endast skulle bli en fantasyblogg (därav namnet) eftersom att jag var helt beroende av den genre. Men sedan växte intressen som Romanov, Tecknade klassiker, Buktaleri o.s.v sig starkare än fantasy, så jag gjorde om bloggen till en blogg som handlade lite om allt möjligt! :)

Svar till Elin: Här är ditt svar :)

Tack till Alexandra, Elin, The asm one, Carro, Emma, Anja, Linnea, Mallan och Meee för de intressanta frågorna som gjorde den här Frågestunden möjlig! :D

Svaren från Frågestunden Del 2

HELG! Nu är detta tidsinställd, så i skrivandes stund är det inte helg, men när detta kommer upp så är det HELG! Just nu firar jag Halloween med min familj och vänner. Jag är förmodligen utklädd till Sweeny Todd (om jag inte har ångrat mig) och ska lavja som honom! Intressant!

Detta är Del 2 med svar från Frågestunden. I den här videon bjuder jag bland annat både på sjönsång (mim) och teaterspel. Trevligt, trevligt.


Svar från Frågestunden Del 1

Detta är Del 1 av svaren från Frågestunden!

Jag gjorde en video, eftersom att jag tycker att det är roligt att spela in dem och dessutom inbillar jag mig att det är roligt att se dem också (?)
I morgon (fredag) kommer Del 2 och på lördag dyker Del 3 upp! De är tidsinställda och kommer att publiceras kl. 16.00.

Videorna är rätt långa och en aning svamliga, men så går det ju ofta då jag gör mina videor, hehe ;)


Svar till Elin, tillbaka på bloggen och berättande angående THE FRÅGESTUUUND!!

Elin om FRÅGESTUND!!:
Varför har du typ slutat blogga? :(

Svar: Förlåt, förlåt, förlåt för att jag är så oaktiv här på bloggen! Detta uppehåll var faktiskt inte tänkt, det blev så då jag fick så mycket att göra och tänkte att ni bara skulle få gott om tid att ställa frågor.
Den senaste tiden har min blogg varit en berg och dal bana, ena veckan har inspirationen och uppdateringen varit god och nästa har den varit helt botten.
Jag bloggar endast då jag vill, eftersom att jag vill ha bloggen som något roligt och inte ett tvång.
Den senaste tiden har jag varit stressad och oinspirerad, så det är därför som bloggen har varit så död.
Men nu har jag faktiskt (OTROLIGT NOG) nästan inga läxor, höstlovet ligger framför mig och jag har tid och lust att blogga!
Så nu är jag tillbaka på bloggen! :)

I morgon, på fredag och på lördag kl. 16.00 kommer jag att publicera svaren från Frågestunden! Kika in då! Och jag kan med all säkerhet säga att de kommer att ligga uppe, eftersom att de är tidsinställda ;)

Förlåt mig Elin, om detta var tänkt som en fråga till Frågestunden och jag bara svarade här. Videoklippen var redan färdiga då jag såg din kommentar.

FRÅGESTUND!!Detta säger jag i klippet om ni inte kan se det av någon anledning:

Hej! Jag hade tänkt ha en frågestund här på bloggen! Det har jag velat länge men aldrig känt att jag har haft tillräckligt med läsare för att få in några frågor. Men min statistik har ökat, nu har jag ungefär mellan 30-45 unika besökare per dag plus minst dubbelt så många sidvisningar. Men kommentarerna har trappat ner, konstigt att jag har mer kommentarer då jag har färre läsare.

Ja, jag har ju inte SÅ många med tanke på hur många andra bloggare har, men för mig känns det rätt mycket faktiskt! Tack så mycket!

För att återgå till det jag sade först, nu ska jag ha en frågestund! Jag tänkte länka till de som har bloggar, så att man vet vem som ställt frågorna, ungefär som Dagens fråga. Om du inte vill bli länkad skriv det då du skickat din fråga i en kommentar. Du behöver inte ha en blogg för att fråga givetvis!

Fråga på hur mycket ni vill, jag besvarar då jag fått tillräckligt med frågor. Jag hoppas verkligen att någon frågar något nu.

Ha det underbart, kram på er!

Bilderna är fotograferade av mig, visst är hösten vacker? Musiken är inspelad från då jag spelar Beetovens Fyr Elise på piano.

Skriv din fråga i en kommentar, jag väntar med spänd förväntan om jag kommer att få några eller inte! ;)
Du kan vara anonym.


Svar till Meee

Meee om Själen tittar ner på den döda kroppen:
Hej!
Nu håller jag på att läsa igenom HELA din blogg :)
Jag skulle gärna vilja veta hur man gör ;) Maila gärna!

Tack på förhand!

Svar: Haha, okej tack så mycket! :D Kolla din mejl!

Bröllopsklänningar baserade på Disneyprinsessor

Sömnadsinspiration! Även om jag skulle sy något enklare än en bröllopsklänning x)

 

Jag förstår dock inte Snövits frisyr, den är ju inte alls som i filmen!


Jag förstod att det fanns någonting mer

För att jag såg då de andra bara tittade.


Att göra lista

Jag måste ...

Finna inspiration till bloggen, skrivandet och sömnad.
Gå i säng tidigare (måste, måste, måste!).
Dubba mer.
Planera bättre.
Göra läxan direkt då jag får den (kommer dock aldrig att inträffa).
Vara i stallet mer.
INTE gå in på internet då jag ska göra läxa eller skriva (händer alldeles för ofta).
Läsa ut svenska-böckerna.
Vara mer positivt inställd.
Skriva klart Olga Romanov fakta-inlägget till bloggen.

Tänkte muntra upp inlägget med en bild på Selma (jag har roligare inlägg på gång, det lovar jag ...).


Fotografering med Olivia och Emma - Del 1

Jag har gjort en fotografering med min syster Olivia och nära vän Emma. Det är rätt många bilder så jag tänkte göra tre delar av dem. Här är första delen! :)
Alla foton är tagna av Emma.Charlies änglar, hehehe! (Man måste alltid ha några oseriösa foton från en fotografering, annars fungerar det inte. Världsbalansen rubbas! ;)


Jag hade förresten på mig min hemsydda spetscape som jag tidigare visade!


Kronprinsessan Viktoria invigde (okej, jag hjälpte väl till att inviga! ;) samma sak som jag

Ni minns då jag berättade om mitt buktalar-erbjudande och jag for iväg till Stockholm för att uppträda där med Sigge under invigningen av Palatsets nya kulturcentrum?
Jag har fått nys om att Kronprinsessan Viktoria och några andra kändisar invigde samma sak, som jag har förstått dagen innan mig! Så häftigt! :D

Det skrevs även om det i tidningen Extra:


Svar på kommentarer

The asm one xd om Spetscape:
åå vad fin!! <3 // det var jag som var Meee´s kompis närru uppträdde :) du var asm!! <3
08 Oktober, 23:26  
  Carro   om Svar till Carro:
Tack!
Svar till The asm one xd: Tack så otroligt mycket! Det värmer verkligen :) Det var väldigt kul att du kunde komma, så att jag kunde träffa dig (:

Svar till Carro: Varsågod :)

Svar till Carro

Carro om Rysslands sista tsarfamilj Romanov:
Hej!
Jag håller på att skriva ett arbete om Romanovfamiljen, och undrar om det är okej om jag använder dina bilder (på dem). Jag skriver självklart din blogg som källa!
Tack i förhand
Carro

Svar: Hej! :) Givetvis får du det. Det är bara roligt att var till hjälp. Lycka till med arbetet! Fråga mig om det är något du undrar så hoppas jag att jag kan svara på det.
(Jag skickade dig även ett mejl för att vara säker på att du fått meddelandet.)Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!