The new design is done!

Wiiiie, en ny design! Förmodligen ska jag fixa några fler smågrejer, men nu när jag lyckades göra en ny header känns det relativt klar. Tryck f5 om du inte ser den.
Några småsaker om den förra: Tack så mycket för alla berömmande kommentarer som jag fick från dem men inte svarade på! Min syster skulle hjälpa mig och ändra några färger på den, men när det inte blev av så glömde jag svara på kommentarerna, eftersom att jag skulle svara på dem efter att hon gjort det. Tack så mycket i alla fall! Min vän Ida tog en av bilderna i den förra header.
Och tack för dem som jag har fått nu också :)
Jag prövade faktiskt något nytt och laddade ner en gratis design. Här.
Vad tycks om designen?


Bloggextra.se
Och ha en underbar valborg allihopa! :D

Ny bloggdesign

Som jag velat länge nu och tänkt ta tag i under de senaste dagarna, så ska jag ändra min bloggdesign! Därför ser förmodligen bloggen lite underlig ut ett tag litet tag framöver.
På återseende!

Se detta och sprid ordet vidare

Detta inlägg hamnar under kategorin Inspiration och andra vackra ting, inte för att det är vackert utan för att människorna som kämpar för det rätta inspirerar mig.

Titanic teckningar

Jag har i nästan två veckors tid tänkt teckna bilder ur filmen Titanic (sedan jag såg den på bio, hehe) och hittat lite saker på youtube som höjer inspirationen, även fast jag aldrig någonsin skulle ens kunna vara i närheten av deras talang.


Rödluvan

På Scenografi-lektionerna i skolan har vi börjat på ett projekt där vi ska i teorin ska göra en pjäs. Vi ska alltså inte göra den egentligen, utan bara planera den som om vi skulle det. Vi ska rita upp scenografin (scenen, hur det ser ut på den m.m.), kostym till karaktärerna och smink och mask till karaktärerna. Vi hade egentligen fått en annan pjäs, men vi fick välja att göra en saga istället om vi ville, vilket min grupp gjorde. Vi valde Rödluvan! :)
Jag kommer att ansvara för Rödluvans kostym och smink och en del av scenografin. Det ska bli jätteroligt!
TILLÄGG: Nu har vi gjord en ändring så att det kommer bli lite annorlunda än tidigare tänkt. Kan berätta vad senare ;)

Audrey Hepburn

FinFinFinFinFin.
F6326fbfa162e6542dac2054a1666694_large

Titanic mini-serie del 2, Shutter Island och Two week notice

Ikväll sänds den andra delen av den brittiska drama miniserien Titanic, som jag bloggade om även förra veckan. Den går på Kanal 1 kl. 21.30. Jag tyckte om serien och tänker se den andra delen också. Den går ju visserligen inte ens att jämnföra med James Camerons Titanic, men den är bra och definitivt värd att se!

Men för dem som inte vill se dem kan jag även rekommendera filmen Shutter Island som sänds på kanal 4 kl. 21.00. Den är en amerikansk thriller baserad på boken Patient 64, skriven av . Det är en amerikansk thriller och även om jag inte brukar vara så förtjust i den sortens film så är denna film oerhört bra. Jag rekommenderar den starkt! Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen.
Trailern gav mig rysningar ...
Men om det är någon som inte känner för något av detta så finns det även en romantisk komedi, med Hugh Grant och Sandra Bullock i spetsen som sänds i kanal 3, även den 21.00. Den heter Two week notice (Kärlek på jobbet) och är värd att se.

Du är så himlans vacker och varje gång du förnekar det vill jag bara ruska om dig för att få dig att förstå

Jag tycker om den här bilden. Vet inte riktigt varför ens.


Hemmagjord dumlekola

För ett tag sedan blev jag så himlans sugen på dumlekola och eftersom att vi inte hade något hemma så tänkte jag; "Varför inte göra det själv?"
Så jag kokade upp smörkola som jag hällde upp i en chokladkalender som jag sparat sedan i julas (jag visste att den skulle komma till nytta inom bakning!) och när de stelnat plockade jag ut dem och rullade dem i smält choklad för att sedan låta dem stelna. Och jag måste säga att de blev himmelskt goda!

Receptet för smörkolan:

Ingredienser:
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.

4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.


Här hittade jag kolareceptet.
Svar på kommentarer

Emma om 14 years:
Världens finaste, redan som små och fortfarande! <3
Sv: Olivia i alla fall. Tack så mycket fina Emma! <3
20 April, 17:02

Oda om 14 years:
jättefina bilder! <3

Sv: Tack så mycket Oda =)

14 years

Jag och Olivia år 1997.
Jag och Olivia år2011.

Svar på kommentar

Anonym om Titanic kläder:
det tror jag du kan och mycket bättre! din blogg är jätte bra!

Svar: Tack så jättemycket! :D Hehe, nä bättre kan jag inte göra ;)

Jag måste säga att denna text är rätt skön


Titanic kläder

Mycket Titanic inlägg här, höhö ...

Roses (Kate Winslet) kläder är så vackra! De var verkligen sömnadsinspiration på hög nivå. Jag har lust att rita upp några av plaggen och sy egna versioner av dem. Detta är inte alla vackra kläder som hon hade, men några av dem.
Och Jacks kläder var så otroligt stiliga!
Hör och häpna: Denna blå, underbara skapelse syddes i 24 versioner innan den blev såhär bra!
Denna kappa är jag väldigt förtjust i, elegant och vacker. Den är jag väldigt sugen på att sy en version av!

"You have a gift, Jack. You see people."
"I see you."
"And what do you see?"
"You never would have jumped."
575823_288402064576428_128250120591624_664687_1757748639_n_largeLadda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!